Το υγρό στοιχείο κυριαρχεί και στη νέα δουλειά της Μαρίας Φιλοπούλου

Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2011 11:43
UPD:03/12/2012 14:50

Μετά την αναδρομική της έκθεση στα Ερμουπόλεια 2009 στη Σύρο η Μαρία Φιλοπούλου παρουσιάζει μία καινούργια σειρά έργων με θέμα καταρράκτες, στη γκαλερί Ζουμπουλάκη έως τις 5 Νοεμβρίου.

A- A A+

Μετά την αναδρομική της έκθεση στα Ερμουπόλεια 2009 στη Σύρο - όπου παρουσίασε όλες τις ενότητες της δουλειά της από το '89, εσωτερικά, σκάλες, θερμοκήπια, θάλασσες και κολυμβητές- , η Μαρία Φιλοπούλου παρουσιάζει μία καινούργια σειρά έργων με θέμα καταρράκτες, στη γκαλερί Ζουμπουλάκη έως τις 5 Νοεμβρίου.

Το υγρό στοιχείο και η αγάπη της για το νερό αποτυπώνονται και σε αυτή τη νέα δουλειά. Ο τίτλος της ενότητας είναι μονολεκτικός και χαρακτηριστικός για τις εμμονές της γνωστής ζωγράφου: «Νερό».

Η ορμή του καταρράκτη καθώς χύνεται στην ήρεμη επιφάνεια του νερού διεισδύει στις καθαρές βάθρες, από την κίνηση αυτή δημιουργούνται φυσαλίδες, σταγόνες, παφλασμοί και αντανακλάσεις, στοιχεία που έρχονται σε αντίθεση με την ηρεμία του τοπίου. Ο θεατής της έκθεσης έχει την αίσθηση του νερού που πετάγεται παντού.

Η Μαρία Φιλοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964. Σπούδασε στην École Nationale des Beaux Arts (ENSBA, 1984-88) στο Παρίσι, με καθηγητή τον Λ. Κρεμονίνι και συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στην ENSBA με υποτροφία της γαλλικής κυβέρνησης. Έργα της ανήκουν στη συλλογή της Εθνικής Πινακοθήκης και της Βουλής των Ελλήνων, καθώς και σε ιδιωτικά μουσεία και συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει κάνει ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εντός και εκτός Ελλάδας.

Πληροφορίες

Γκαλερί Ζουμπουλάκη: πλ. Κολωνακίου 20

τηλ.: 210 360 82 78

Διάρκεια: έως τις 5 Νοεμβρίου

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή 11π.μ. - 3μ.μ. και 5μ.μ.– 9μ.μ., Σάββατο 11π.μ. – 2μ.μ. Κυριακή & Δευτέρα κλειστά.

Προτεινόμενα για εσάς