Formula 1: Σταθερότητα και υπομονή χρειάζεται η Mercedes

Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2011 01:01

A- A A+

Η ομάδα του Μπράκλεϊ δεν έχει καταφέρει να ανέβει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, από το 2009 που αγόρασε την Brawn GP. Μολονότι η δεύτερη είχε πετύχει στη μία και μοναδική της χρονιά στη Formula 1, να κατακτήσει τον τίτλο τόσο στους κατασκευαστές όσο και στους οδηγούς (με τον Τζένσον Μπάτον), μέχρι στιγμής η Mercedes GP Petronas δεν έχει πάρει μία νίκη.

Για την επίτευξη αυτού του στόχου, η Mercedes ενδυνάμωσε το τεχνικό της δυναμικό με την προσθήκη των Αλντο Κόστα και Γκέοφ Γουΐλις. Ο πρώτος ήταν ο πρώην τεχνικός διευθυντής της Ferrari και ο δεύτερος της Hispania Racing, αντίστοιχα. Στη Mercedes o Κόστα συνεργάζεται ξανά με τον Ρος Μπρον, ένα δίδυμο που είχε ταυτιστεί με την «χρυσή» εποχή της Ferrari και τα πολλά πρωταθλήματα. Συνδετικός κρίκος και των δύο, ο Μίκαελ Σουμάχερ ο οποίος όπως τότε, έτσι και τώρα βρίσκεται σε τιμόνι μονοθεσίου που θα φέρει την υπογραφή τους.

Με τις προσθήκες αυτών των σημαντικών στελεχών η Mercedes θέλει να δημιουργήσει το βασικό κορμό που θα την επαναφέρει στις επιτυχίες. Μέχρι τότε όμως έχει πολύ δρόμο και η «πρόοδος θα έρθει σταδιακά» σύμφωνα με τον Νόρμπερτ Χάουγκ. «Θα δημιουργήσουμε μία νέα ομάδα για τα «Ασημένια βέλη» στη Formula 1. Η εξέλιξη και τα μαθήματα θα μας αναβαθμίσουν σταδιακά, βήμα-βήμα, από την τέταρτη θέση που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή, στην τρίτη, στη δεύτερη και τελικά στην πρώτη θέση. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με σκληρή και συγκεντρωμένη δουλειά ετών», δήλωσε ο αγωνιστικός διευθυντής της Mercedes GP Petronas, τονίζοντας ότι η Red Bull χρειάστηκε πέντε χρόνια για να φτάσει στις νίκες.

Ο Χάουγκ δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στους δύο οδηγούς της Mercedes, θεωρώντας πως είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ομάδας. Πιστεύει πως τόσο ο Μίκαελ Σουμάχερ όσο και ο Νίκο Ρόζμπεργκ μπορούν να κερδίσουν αγώνα, όταν η ομάδα έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει μία από τις πρώτες θέσεις.

«Είμαστε πλήρως ικανοποιημένοι μαζί τους. Μόλις δώσουμε στους οδηγούς μας ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο, θα κερδίσουν. Ο Μίκαελ είναι αυτός που παρακινεί ξανά και ξανά. Εχει σχέδιο, όπως ακριβώς είχε στη Ferrari, όπου πάλεψε για πέντε χρόνια μέχρι τον πρώτο του τίτλο (με τη Ferrari). Εχει την ίδια διάθεση και τώρα, παραμένοντας ένας από τους καλύτερους οδηγούς στο άθλημα», δήλωσε ο Χάουγκ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις