Formula 1: Χρειάζεται χρόνο ο Κουμπίτσα

Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2011 01:02

Aγνωστο είναι αν θα προλάβει ο 26χρονος Πολωνός να είναι έτοιμος μέχρι το επόμενο πρωτάθλημα (Πηγή: Morio).

A- A A+

O Κουμπίτσα έχει χάσει όλο το φετινό πρωτάθλημα μετά τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του σε ράλι στην Ιταλία, τον περασμένο Φεβρουάριο. Είχε υποστεί κάταγμα στο δεξί του χέρι, πόδι και στην παλάμη.

Μετά την πολύωρη χειρουργική επέμβαση που υποβλήθηκε ο Πολωνός οδηγός, ο οποίος αρέσκεται συχνά-πυκνά να συμμετέχει σε ράλι, ξεκίνησε την αποθεραπεία του. Αρχικά, είχαν εκφραστεί ερωτηματικά για το αν θα μπορέσει να οδηγήσει ξανά, αλλά τελικά έγινε γνωστό ότι θα επιστρέψει στη Formula 1. Το θέμα όμως που απασχολεί την ομάδα της Renault είναι το πότε.

Η Γαλλική ομάδα μέσω του αγωνιστικού της διευθυντή Ερικ Μπουγιέ είχε ανακοινώσει ότι προτίθεται να φυλάξει μία θέση στον Πολωνό πιλότο εάν είναι έτοιμος και με την προϋπόθεση ότι θα έχει μία σαφή απάντηση μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.

Ο Πολωνός, όμως, πιλότος όπως δείχνει η θεραπεία του, δε θα είναι σε θέση να δώσει μία ξεκάθαρη απάντηση στην Γαλλική ομάδα. Ο γιατρός του Ρικάρντο Σισαρέλι υποστηρίζει ότι η πρόοδος που υπάρχει είναι αργή, αν και ο Κουμπίτσα έχει ως στόχο να επιστρέψει.

«Στόχος μας είναι να τον επαναφέρουμε στη Formula 1. Ακόμα, όμως, χρειάζονται μερικοί μήνες αποθεραπείας. Τα τραύματά του ήταν τόσο άσχημα που πολλοί συνάδελφοι και ειδικοί είχαν αποκλείσει την επιστροφή του Ρόμπερτ στη θέση του οδηγού. Από κλινικής άποψης, σιγά-σιγά βελτιώνονται όλα και η ελπίδα να τον δούμε όσον το δυνατόν συντομότερα το 2012, γίνεται όλο και περισσότερο πραγματικότητα», δήλωσε ο θεράπων γιατρός του Κουμπίτσα.

Από την άλλη πλευρά, η Renault πιέζει για μία απόφαση ώστε να είναι σε θέση να σχεδιάσει το δίδυμο των οδηγών της για το 2012. Στην περίπτωση που ο Πολωνός πιλότος δεν είναι έτοιμος, τότε η Γαλλική ομάδα θα στραφεί στην αναζήτηση νέου οδηγού.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις