Γνωρίζοντας την ιστορία των ελληνικών τηλεπικοινωνιών

Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2011 01:11
A- A A+

Εργαστήρι εικαστικών τεχνών για παιδιά με θέμα τις τηλεπικοινωνίες διοργανώνει για δεύτερη χρονιά το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ, έτσι ώστε τα παιδιά να γνωρίσουν το μαγικό κόσμο των τηλεπικοινωνιών, αλλά και να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους.

Το πρόγραμμα του εργαστηρίου ξεκινά στις 22 Οκτωβρίου και ολοκληρώνεται στις 23 Μαΐου 2012. Το εργαστήρι θα πραγματοποιείται κάθε Τρίτη και Τετάρτη για σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και νηπιαγωγεία, καθώς και ένα Σαββατοκύριακο κάθε μήνα για γονείς και παιδιά (ώρες: 11πμ. – 12.30μ.μ.). Τα θέματα είναι εμπνευσμένα από τη συλλογή του Μουσείου και η συμμετοχή είναι δωρεάν. Ανάλογα με το θέμα του εργαστηρίου, θα προηγείται ημίωρη ξενάγηση σε αντίστοιχα εκθέματα του Μουσείου για την απόκτηση εμπειριών και ερεθισμάτων, ώστε τα παιδιά να εκφράζουν τις δικές τους εικαστικές ανησυχίες. Μεγάλες εφευρέσεις εμπνέουν τους μικρούς δημιουργούς, όπως οι «φρυκτωρίες», ο «υδραυλικός τηλέγραφος», οι μορσικοί τηλέγραφοι, οι τηλεφωνικές συσκευές και οι δορυφορικές επικοινωνίες. Φέτος, θα υπάρχουν και νέες «πηγές έμπνευσης», όπως τα ταχυδρομικά περιστέρια, ο τηλεφωνικός θάλαμος, το τηλεφωνικό κέρμα και το κινητό τηλέφωνο.

Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ

Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών συμπληρώνει φέτος 21 χρόνια συνεχούς παρουσίας. Οι δραστηριότητές του αφορούν στην απόκτηση, συντήρηση, καταγραφή, τεκμηρίωση, έρευνα, έκθεση αντικειμένων που σχετίζονται με την τεχνολογία των επικοινωνιών από την ελληνική αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας. Η συλλογή του Μουσείου διαθέτει αρχειακό υλικό που ξεπερνά τα 3.500 αντικείμενα και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων χειροκίνητα τηλέφωνα, μορσικούς τηλέγραφους, οπτικές ίνες, συστήματα ασύρματης επικοινωνίας, συσκευές τηλεφωτογραφίας, telex κ.ά.

Πληροφορίες

Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ: Πρωτέως 25, Ν. Κηφισιά.

Η είσοδος ελεύθερη. Για δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στα τηλ. 210 6201899, 210 6201999 ή στο www.ote.gr/mouseio , όπου είναι διαθέσιμο και το αναλυτικό πρόγραμμα.

Προτεινόμενα για εσάς