Formula 1: Καρθικέγιαν αντί Λιούτσι στην HRT

Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2011 23:31

A- A A+

Ο Ινδός πιλότος αναμένεται να αντικαταστήσει τον Βινταντόνιο Λιούτσι στο GP της χώρας του που θα διεξαχθεί τον επόμενο Σαββατοκύριακο.

Αρχικά, είχε αποφασιστεί ο 34χρονος Ινδός να πάρει τη θέση του Ντανιέλ Ρικιάρντο αλλά τελικά ανακοινώθηκε ότι ο Λιούτσι θα είναι αυτός που του θα παραχωρήσει τη θέση του.

Ο Καρθικέγιαν δηλώνει ενθουσιασμένος με την απόφαση της HRΤ. «Το να οδηγείς στην χώρα μου μπροστά σε πλήθος που θα ζητωκραυγάζει είναι εμπειρία μίας ολόκληρης ζωής και νιώθω πολύ τυχερός. Θα είναι κάτι το σουρεαλιστικό. Γίνεται ήδη τεράστιος θόρυβος γύρω από το Γκραν Πρι και είμαι σίγουρος ότι θα έχει τεράστια επιτυχία. Σίγουρα θα αγωνιστώ σκληρά και θα προσπαθήσω να πάρω ένα καλό αποτέλεσμα για εμένα και την ομάδα», δήλωσε ο Ινδός πιλότος.

Η παρουσία του σε ένα μονοθέσιο της F1 ελπίζει ότι θα μπορούσε να είναι το έναυσμα για πολλούς νέους ώστε να στραφούν προς το άθλημα και να δημιουργηθούν έτσι μελλοντικοί Ινδοί πιλότοι στη Formula 1.

Από την πλευρά της η Hispania Racing μέσω του αγωνιστικού της διευθυντή Κόλιν Κόλες, τόνισε ότι ο Καρθικέγιαν θα οδηγήσει μόνο έναν αγώνα το μονοθέσιο της. Τόνισε ωστόσο ότι η παρουσία του έκανε την ομάδα να νιώθει ότι αγωνίζεται εντός έδρας.

«Παρά το γεγονός ότι δεν είναι το πιο δημοφιλές άθλημα στην Ινδία, ο ενθουσιασμός γύρω από το Γκραν Πρι μας κάνει να πιστεύουμε ότι θα είναι μία πολύ δημοφιλής διοργάνωση. Και για την HRT είναι ακόμη πιο ειδικό. Εχοντας τον Ναράιν Καρθικέγιαν, τον πρώτο Ινδό οδηγό στην ιστορία της Formula 1 και την Tata μαζί μας, νιώθουμε ότι αγωνιζόμαστε στην έδρα μας. Ο Ναράιν είναι ένας ταλαντούχος οδηγός και είμαστε υπερήφανοι που συνεργαζόμαστε μαζί του. Ζήτησα από τον Βινταντόνιο Λιούτσι να παραχωρήσει τη θέση του και θα πρέπει να τον ευχαριστήσω για τον επαγγελματισμό και τη συμπεριφορά του», δήλωσε ο Κόλιν Κόλες.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις