Ιταλία: Για πτώση της κυβέρνησης προειδοποιεί η Λέγκα

Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2011 14:10
UPD:15:20

«Η κυβέρνηση κινδυνεύει», δήλωσε ο επικεφαλής της Λέγκας του Βορρά, Ουμπέρτο Μπόσι.

A- A A+

Η κυβέρνηση της Ιταλίας μπορεί να πέσει λόγω διαφωνιών σχετικά με τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις, δήλωσε ο επικεφαλής της Λέγκας του Βορρά που συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό.

«Η κυβέρνηση κινδυνεύει», δήλωσε ο Ουμπέρτο Μπόσι, μία ημέρα μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην οποία το κόμμα του για αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 έτη.

«Η κατάσταση είναι δύσκολη, πολύ επικίνδυνη. Είναι δραματικές στιγμές», πρόσθεσε.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός συγκάλεσε χθες το υπουργικό συμβούλιο υπό την πίεση των Ευρωπαίων εταίρων του για την άμεση εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Οι συνομιλίες συνεχίσθηκαν μέχρι αργά το βράδυ, μετά το πέρας της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, σε μία προσπάθεια εξεύρεσης συμβιβαστικής λύσης η οποία να ικανοποιεί τους Ευρωπαίους εταίρους.

«Οι εταίροι της Ιταλίας έχουν ανάγκη από σαφήνεια. Είναι σημαντικό να πεισθούν», δήλωσε χθες στις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Αμαντέου Αλταφάζ.

Ο Μπερλουσκόνι έγινε το Σαββατοκύριακο στις Βρυξέλλες αποδέκτης αυστηρών δημόσιων προειδοποιήσεων, κυρίως από Γερμανία και Γαλλία, για την εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων με στόχο την επανεκκίνηση της αναιμικής οικονομικής ανάπτυξης και για τη μείωση του τεράστιου χρέους της Ιταλίας.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή