Formula 1: Εκτός Ινδίας ο Τσάντχοκ

Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2011 16:10

A- A A+

Ο Ινδός πιλότος δεν θα συμμετάσχει τελικά με τη Lotus στο προσεχές GP μετά από απόφαση της ομάδας του.

Ο Τσάντχοκ θα αρκεστεί να τρέξει μόνο στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής, αν και ο Τόνι Φερνάντες, «αφεντικό» της Lotus, σε δηλώσεις του τον προηγούμενο μήνα είχε αναφέρει ότι θα ήταν θετικό για τον Ινδό πιλότο να αγωνιστεί εντός έδρας.

Επειδή όμως η ομάδα θέλει να διασφαλίσει τη δέκατη θέση στη βαθμολογία των κατασκευαστών, μη θέλοντας να ρισκάρει, πήρε την απόφαση στο δεύτερο μονοθέσιο να βρίσκεται ο έμπειρος Γιάρνο Τρούλι, αντί του Τσάντχοκ. Η Lotus μάχεται με τις HRT και Virgin στο πρωτάθλημα και ακόμη αναζητεί τους πρώτους της βαθμούς, τους οποίους με το δίδυμο Κοβαλάϊνεν-Τρούλι, ευελπιστεί ότι θα κερδίσει στην Ινδία.

«Από την άποψη της ομάδας είναι πολύ σημαντικό για εμάς να διατηρήσουμε την απόδοσή μας στα υψηλά επίπεδα των δύο τελευταίων αγώνων. Είμαι σίγουρος ότι θα υπάρχουν χιλιάδες φανατικοί στην Ινδία που θα ήθελαν να τον δουν να οδηγεί για εμάς την Κυριακή, αλλά έπρεπε να πάρουμε την πιο σωστή απόφαση για το μέλλον της ομάδας», δήλωσε ο Τόνι Φερνάντες.

Ο Τσάντχοκ δηλώνει απογοητευμένος από την απόφαση αυτή. «Προφανώς είμαι απογοητευμένος που δε θα είμαι στη σειρά εκκίνησης στο πρώτο Ινδικό Γκραν Πρι. Ολοι ξέρουν ότι ο πιο σημαντικός και φορτισμένος συναισθηματικά αγώνας για κάθε οδηγό είναι αυτός που γίνεται μέσα στην χώρα του. Αυτό συμβαίνει και στη δική μου περίπτωση. Εχω αναμειχθεί σε αυτό το πρότζεκτ από τότε που η πίστα ήταν ένα κομμάτι γης. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και δημοσιότητα στην Ινδία αυτή τη στιγμή- ήδη έχω δώσει 28 συνεντεύξεις μέσα σε δύο ημέρες», δήλωσε ο Τσάντχοκ. Ο Ινδός πιλότος ελπίζει να παραμείνει στη Lotus και στο μέλλον να του δοθούν ευκαιρίες ώστε να συμμετάσχει σε αγώνες. Ιδιως αν έχει μία καλή παρουσία στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις