Οι «Νύφες» στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου στο Μόντρεαλ

Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2011 12:38

Αφιέρωμα στον σκηνοθέτη Παντελή Βούλγαρη ανοίγει το 3ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου στο Cinema du Parc του Μόντρεαλ, στις 28 Οκτωβρίου. Πρεμιέρα θα γίνει με την προβολή της ταινίας «Νύφες».

A- A A+

Αφιέρωμα στον σκηνοθέτη Παντελή Βούλγαρη ανοίγει το 3ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου στο Cinema du Parc του Μόντρεαλ, στις 28 Οκτωβρίου. Πρεμιέρα θα γίνει με την προβολή της ταινίας «Νύφες» του διεθνούς φήμης Έλληνα σκηνοθέτη, ενώ το τρίπτυχο των ταινιών του αφιερώματος θα συμπληρώσουν οι δημιουργίες του «Happy Day» και «Ψυχή Βαθιά».

Ποικιλία ταινιών από το σύγχρονο ελληνικό σινεμά, με έργα από τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, όπως το «Τι έκανες στον πόλεμο Θανάση» με το Θανάση Βέγγο, καθώς κι ένα μίνι αφιέρωμα στο Νομπελίστα Γιώργο Σεφέρη, περιλαμβάνει το πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ, που θα εξελιχθεί μέχρι τις 3 Νοεμβρίου.

Η 1η Νοεμβρίου θα είναι αφιερωμένη στην Κεφαλονιά με το ιστορικό ντοκιμαντέρ «Σεισμός», που αποδίδει τη φρίκη που έζησε ο λαός της Κεφαλονιάς με το μεγάλο χτύπημα του εγκέλαδου το 1953. Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει, επίσης, σύγχρονες ελληνικές κωμωδίες, που διακωμωδούν τη μοντέρνα Ελλάδα, έστω και στις δύσκολες συνθήκες της.

Η επίσημη λήξη του Φεστιβάλ θα γίνει στις 3 Νοεμβρίου στο ιστορικό σινεμά Ριάλτο με την προβολή του ντοκιμαντέρ «Καναρίνι μου γλυκό», που αναφέρεται στη ζωή της ρεμπέτισσας τραγουδίστριας - ηθοποιού Ρόζας Εσκενάζυ (1895-1980). Η βραδιά θα περιλαμβάνει, επίσης, μια μουσική παράσταση από την ελληνικής καταγωγής τραγουδίστρια και συνθέτρια Νίτζα Μελάς, η οποία συμμετέχει στις παραστάσεις του Cirque du Soleil.

Προτεινόμενα για εσάς