Formula 1: Ξανά διπλή ζώνη DRS

Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2011 12:49

A- A A+

Σε μία πίστα άγνωστη για τους οδηγούς και τις ομάδες, οι πιλότοι θα έχουν τη δυνατότητα να ενεργοποιούν εις διπλούν το σύστημα των κινούμενων αεροτομών (DRS). Στην ουσία δηλαδή θα αυξηθούν οι προσπεράσεις, χαρίζοντας περισσότερο θέαμα στον αγώνα.

Η πρώτη ζώνη ανίχνευσης ορίστηκε στα 10 μέτρα από την στροφή 15 της νέας πίστας με την ενεργοποίηση στα 36 μέτρα μετά τη στροφή 16, αφήνοντας στους πιλότους ένα μικρό σημείο της πιο κοντής ευθείας για να προσπεράσουν.

Η δεύτερη ζώνη DRS ορίστηκε στα 16 μέτρα πριν από τη στροφή 3 και η ενεργοποίηση στα 510 μέτρα μετά τη ίδια στροφή, δίνοντας στους οδηγούς τη δυνατότητα να κερδίζουν περισσότερη από τη μισή μεγαλύτερη ευθεία ώστε να προσπεράσουν το προπορευόμενο μονοθέσιο.

Με την απόφαση αυτή οι αγωνοδίκες φιλοδοξούν ότι ο αγώνας θα αποκτήσει ενδιαφέρον καθώς οι μπορούν θα μπορούν να προσπερνούν ο ένας τον άλλον και όχι να ακολουθούν πιο πολύ αγώνα τακτικής. Το πρόβλημα όμως είναι ότι δεν γνωρίζουν καλά την πίστα, δεν την έχουν πατήσει οι περισσότεροι και τα όποια συμπεράσματα έχουν βγάλει είναι μόνο από εξομοιωτές.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις