Formula 1: Γλυκόπικρη νίκη για Φέτελ

Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2011 18:12

A- A A+

Τα τραγικά γεγονότα των τελευταίων δύο εβδομάδων με τους θανάτους των Νταν Γουέλντον και Μάρκο Σιμοντσέλι έχουν συγκλονίσει το νεαρό παγκόσμιο πρωταθλητή της Formula 1.

Ο Φέτελ μετά τη νίκη στην Ινδία αναφέρθηκε και στους δύο οδηγούς που έχασαν τις ζωές του κάνοντας αυτό αγαπούσαν περισσότερο από όλα.

«Για να είμαι ειλικρινής έχω ανάμικτα συναισθήματα. Από τη μια πλευρά είμαι χαρούμενος, πολύ υπερήφανος που είμαι ο πρώτος νικητής (σ.σ. στο Ινδικό Γκραν πρι), αλλά από την άλλη πλευρά, αναπολώντας τις δύο τελευταίες εβδομάδες, χάσαμε δύο συναδέλφους μας. Δεν γνώριζα τον Νταν, αλλά προφανώς είναι ένα σημαντικό όνομα στο μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Αυτή τη χρονιά είχα τη δυνατότητα να γωρίσω τον Μάρκο Σιμονστέλι και οι σκέψεις όλων μας είναι μαζί τους. Ηδη παίρνουμε ρίσκο με το που μπαίνουμε στο μονοθέσιο, αλλά κάποια πράγματα τυχαίνουν. Οπως είπα και πριν, τα συναισθήματά μου είναι ανάμικτα και οι σκέψεις όλων μας είναι μαζί τους», τόνισε ο Σεμπάστιαν Φέτελ.

Στη συνέχεια ο Γερμανός οδηγός της Red Bull σημείωσε ότι απόλαυσε την πρωτοπορία στον αγώνα. Στάθηκε στη σύντομη μονομαχία του στους τελευταίους γύρους με τον Τζένσον Μπάτον, υπογραμμίζοντας ότι ο Βρετανός πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής μπόρεσε να μειώσει τη μεταξύ τους απόσταση χάρη στη σωστή στρατηγική κατά την διάρκεια των pitstop.

Τζένσον Μπάτον: Κάναμε ότι μπορούσαμε...

Mετά το τέλος του αγώνα στην Ινδία ο Τζένσον Μπάτον παραδέχθηκε ότι ο Σεμπάστιαν Φέτελ ήταν ασυναγώνιστος.

Οσο κι αν προσπάθησε ο Βρετανός πιλότος της McLaren Mercedes ακολουθώντας αγώνα τακτικής στα pitstop, ο Γερμανός κατάφερνε εκεί που διαφορά τους μειωνόταν, να την αυξήσει ξανά.

Η RB7 είναι άλλωστε ένα αξιόπιστο μονοθέσιο με μεγαλύτερη τελική ταχύτητα από τη McLaren Mercedes του Μπάτον. Εντούτοις, ο Βρετανός, ορμώμενος από την δεύτερη θέση που κέρδισε μετά την πρώτη στροφή, στην εκκίνηση του αγώνα, πίεσε όσο μπορούσε, χωρίς, όμως, να περάσει μπροστά.

«Στον προηγούμενο αγώνα, πάλεψα πραγματικά στην πρώτη στροφή, χάνοντας πολλές θέσεις. Ετσι ήθελα να επανορθώσω εδώ (σ.σ. στην Ινδία) και προσπαθούσα να κρατηθώ όσο το δυνατόν πιο κοντά στον Σεμπάστιαν.

Ο ρυθμός του ήταν καλός και δεν έκανε κανένα λάθος. Τα ελαστικά μου όταν βγήκα από τα πιτς είχαν καλή αίσθηση και ένιωθα ήταν ήμουν ανταγωνιστικός. Οταν, όμως ο Σεμπάστιαν ξαναβρήκε το ρυθμό του, δε μπορούσα να κάνω τίποτα. Η ομάδα σήμερα έκανε τέλεια δουλειά, δε μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα άλλο», δήλωσε ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής αναγνωρίζοντας την ανωτερότητα του Φέτελ.

«Ηταν ένας ωραίος αγώνας, αλλά λίγο ενοχλητικός διότι δε μπόρεσα να φτάσω τον Σεμπάστιαν. Ο ρυθμός δεν ήταν αρκετά καλός, αλλά ελπίζω ότι θα μπορούσαμε να το πετύχουμε αυτό στους δύο επόμενους αγώνες», συνέχισε ο Βρετανός που αναφέρθηκε και στον άδικο χαμό των Νταν Γουέλντον και Μάρκο Σιμοντσέλι, αντίστοιχα.

«Οπως είπε και ο Σεμπάστιαν, ήταν ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο για τον κόσμο των αγώνων. Γνώριζα τον Νταν από πολύ μικρός, ήταν ο τύπος που ήθελε πάντα να κερδίζει. Θα πρέπει να αφιερώσουμε αυτό τον πρώτο αγώνα στην Ινδία στον Νταν και στο Μάρκο, ένα πολύ ταλαντούχο νέο που ήταν ο πιο καταπληκτικός αναβάτης που έβλεπες σε μοτοσικλέτα», υπογράμμισε ο Τζένσον Μπάτον.

Χαρούμενος ο Σουμάχερ

Πολύ ευχαριστημένος από την πέμπτη θέση στην Ινδία ήταν ο Μίκαελ Σουμάχερ. Ο Γερμανός πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής, αν και ξεκίνησε ενδέκατος στο γκριντ, κατάφερε να ολοκληρώσει τον αγώνα έξι θέσεις πιο πάνω.

Η επιδοση του Σουμάχερ ήταν καλύτερη από του ομόσταυλου και ομοεθνή του Νίκο Ρόσμπεργκ που τερμάτισε έκτος.

«Προφανώς είμαι ευχαριστημένος με τον αγώνα σήμερα. Καταφέραμε το καλύτερο που μπορούσαμε και θεωρούσαμε και σαν ομάδα αυξήσαμε τις δυνατότητές μας. Πέμπτη και έκτη θέση είναι πολύ καλό αποτέλεσμα για εμάς. Πάνω από όλα όμως, το μονοθέσιο μου ήταν πολύ καλά στημένο για τον αγώνα και πολύ σταθερό.

Στην εκκίνηση όλα πήγαν σύμφωνα με τη στρατηγική μου, καθώς εσκεμμένα δεν ήθελα να χρησιμοποιήσω το KERS στις δύο πρώτες στροφές ώστε να το φυλάξω για τη μεγάλη ευθεία όπου γνώριζα ότι θα μπορούσα νε κερδίσω μερικές θέσεις», δήλωσε ο Μίκαελ Σουμάχερ.

Σε αυτό όμως που στάθηκε περισσότερο είναι ότι η Mercedes έχει κάνει σημαντική πρόοδο.

«Αυτό που έχει πραγματική σημασία αυτή τη στιγμή είναι ότι εξακολουθούμε να πιέζουμε προσπαθούμε να βελτιωθούμε. Και αυτό κάναμε στο σημερινό αγώνα», υπογράμμισε.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις