Formula 1: Δεν καταλαβαίνει γιατί τιμωρήθηκε ο Μάσα

Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2011 18:43
UPD:21:03

A- A A+

Οι δύο πιλότοι είχαν επαφή στη στροφή 5 όταν ο Λιούις Χάμιλτον που κυνηγούσε τον Βραζιλιάνο, προσπάθησε να τον περάσει από την εσωτερική. Στη συνέχεια τα δύο μονοθέσια συγκρούσθηκαν με το Χάμιλτον να φτάνει μέχρι τα πιτς για να αλλάξει τη σπασμένη εμπρός αεροτομή του και να πέφτει στην ένατη θέση. Τελικά, κατάφερε να ολοκληρώσω τον αγώνα έβδομος.

Ο Μάσα διατηρήθηκε πέμπτος, στη συνέχεια όμως εγκατέλειψε από σπασμένη ανάρτηση αφού είχε περάσει, όπως όλο το τριήμερο, άτσαλα πάνω από τα κερμπ στις στροφές 10 και 11.

Σχετικά με το περιστατικό με τον Χάμιλτον ο Μάσα είναι ανένδοτος ότι δεν ευθύνεται εκείνος.

«Αποψη μου είναι ότι ήμουν μπροστά. Φρέναρα πιο μετά από εκείνον και ήμουν πιο μπροστά. Βρισκόμουν στη... επίσης και τότε άρχισα να στρίβω. Δεν τον είδα στα αριστερά, όπως ήταν πίσω. Ακούμπησε τον πίσω τροχό μου. Επομένως για να είμαι ειλικρινής, δεν κατάλαβα για ποιο λόγο έλαβα ποινή», δήλωσε ο Φελίπε Μάσα.

Αυτή πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που οι δύο πιλότοι μάχονται εντός πίστας για μια θέση, αλλά η έκτη.

Οταν ο Βραζιλιάνος πιλότος αν αισθάνεται ότι υπάρχει κάποιου είδους «βεντέτα» μεταξύ τους απάντησε: Ισως για εκείνον. Διότι όλα τα περιστατικά σχετίζονται στο γεγονός ότι ακούμπησε το μονοθέσιο μου. Αρα, δεν κάνω εγώ κάτι λάθος. Είτε ήταν είτε δεν ήταν ο Λιούις, ή οποιοσδήποτε άλλος οδηγός, εγώ θα είχα την ίδια αντίδραση».

Ο Φελίπε Μάσα αρνήθηκε την κατηγορία ότι είχε κοιτάξει τους καθρέφτες ου για να δει που ήταν η McLaren του Χάμιλτον και εσκεμμένα έστριψε ώστε να πέσει πάνω στον Βρετανό πιλότο.

«Γνώριζα ότι ήταν στην πλευρά μου. Οταν όμως φρέναρα, και αυτό είναι το πιο σημαντικό σημείο, όχι όταν είμασταν στην ευθεία, όταν φρέναρα, δεν ήταν στην πλευρά μου. Επομένως έστριψα, διότι είχα επιβραδύνει πιο αργά από εκείνον. Δε μπορώ να καταλάβω γιατί θα έπρεπε να κάνω πίσω και να τον αφήσω; Φρένα πιο αργά, ήταν στη σκονισμένη πλευρά της πίστας. Τότε έστριψα και με χτύπησε από πίσω. Δε με χτύπησε από το πλάι, ή τροχό με τροχό. Εάν ήταν τροχό με τροχό, δε θα προσπαθούσα να κλείσω το άνοιγμα», ήταν τα λόγια του Βραζιλιάνου πιλότου της Ferrari, ο οποίος είναι πεπεισμένος ότι η σύγκρουση δεν ήταν δική ευθύνη και πως άδικα τιμωρήθηκε.

Από την πλευρά του ο Λιούις Χάμιλτον ισχυρίζεται ότι ο Φελίπε Μάσα δε του άφησε χώρο. Επιπλέον αποκάλυψε ότι ο Βραζιλιάνος μέχρι πρόσφατα δεν του μιλούσε καν.

«Δεν υπάρχουν πολλά να πω. Ηταν μία απογοητευτική ημέρα. Η ομάδα μου δούλεψε πολύ σκληρά όλο το Σαββατοκύριακο, όπως κάνει πάντα. Δεν ξέρω τι άλλο να πω. Είχαμε τη στιγμή του ενός λεπτού σιγή πριν την έναρξη του αγώνα, εγώ με τον Φελίπε καθόμασταν ο ένας δίπλα στον άλλον. Εχει να μου μιλήσει εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, για αυτό το λόγο τον αγκάλιασα και του είπα απλά, «καλή τύχη στον αγώνα’.

Στον αγώνα προσπάθησα να τον προσπεράσω και προσπάθησα από την εξωτερική, διότι όπως φαινόταν δεν υπήρχε περίπτωση να μου άφηνε χώρο. Στη συνέχεια συγκρουσθήκαμε. Πραγματικά, λυπάμαι πολύ, πάρα πολύ για την ομάδα μου», δήλωσε ο Βρετανός πιλότος που είχε ένα κακό Σαββατοκύριακο.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις