Formula 1: Νέος αγωνιστικός διευθυντής στην Team Lotus

Τρίτη, 08 Νοεμβρίου 2011 14:16

πηγή: Team Lotus

A- A A+

Ο έμπειρος Βρετανός είχε αποχωρήσει νωρίτερα από τη Lotus Renault και αναμένεται να αντικαταστήσει τον Ντίτερ Γκας που θα επιστρέψει στην Γερμανία. Στο παρελθόν ο Νίλσεν είχε προσφέρει τις υπηρεσίες του στην Arrows, στην Benetton/Renault, στην Tyrrell και παλαιότερα στην Lotus από την οποία ξεκίνησε την καριέρα του το 1986.

Το 2000 επέστρεψε στη Benetton ως αγωνιστικός διευθυντής, στην οποία και παρέμεινε μέχρι πρόσφατα που μετονομάστηκε σε Renault.

Με τη μεταγραφή του στην Team Lotus, ο Νίλσεν θα ξανασυναντήσει έναν παλιό γνωστό, τον Μάικ Γκασκόιν, με τον οποίο είχαν συνεργασθεί στο παρελθόν στις Tyrell και Renault, αντίστοιχα.

«Είναι εξαιρετικά νέα για την ομάδα ότι ο Στιβ δέχθηκε την πρόταση να συμμετάσχει ως αγωνιστικός διευθυντής. Εχουμε συνεργαστεί αρκετά στο παρελθόν στην Tyrell και στην Renault όπου είχαμε συμβάλει στο χτίσιμο ομάδων που θα κέρδιζαν το πρωτάθλημα. Αυτό είναι κάτι που θέλουμε να κάνουμε και εδώ στην Team Lotus. Eίμαι σίγουρος ότι θα εγκλιματιστεί πολύ γρήγορα στην προσπάθειά μας και θα είναι ευπρόσδεκτος από όλους στο Χίνφκχαμ και στη Μαλαισία», δήλωσε ο επικεφαλής τεχνικός της ομάδας, Μάικ Γκασκόν.

Το «αφεντικό» της Team Lotus, Τόνι Φερνάντες θεωρεί αρκετά σημαντική την προσθήκη του Νίλσεν και δηλώνει ενθουσιασμένος με το γεγονός ότι άτομα που αποπνέουν τόσο σεβασμό στον χώρο θα εργαστούν στην ομάδα του.

«Είναι καλό σημάδι ότι μπορούμε να ελκύουμε στελέχη μεγέθους του Στιβ Νίλσεν. Είμαι ενθουσιασμένος που κάποιος που αποπνέει τόσο σεβασμό και προέρχεται από μια ομάδα που βρίσκεται πιο μπροστά από εμάς σε τόσους πολλούς τομείς, μοιράζεται την πίστη μας στην ικανότητά μας να εξελιχθούμε και εν ευθέτω χρόνω να είμαι ανταγωνιστικοί».

Πέραν του Νίλσεν, η Team Lotus ανανέωσε τη συνεργασία της με τον Γκράχαμ Γουάτσον που εκτελούσε χρέη team manager ενώ υπόσχεται την ενίσχυσή της και με άλλα στελέχη από τον χώρο.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις