Formula 1: Αλλαγές προσώπων στη Renault

Τρίτη, 08 Νοεμβρίου 2011 22:08

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Renault Sport F1, Μπέρναρντ Ρέι.

A- A A+

Ο Ζαν Μισέλ Ζαλινιέρ θα αναλάβει χρέη νέου προέδρου της εταιρείας στη θέση του Μπέρναρντ Ρέι.

Τα νέα καθήκοντα του Ζαλινιέρ ξεκινούν με την έναρξη της επόμενης χρονιάς. Ο Ζαλινιέρ έγινε μέλος της «οικογένειας» της Renault το 1985 και έκτοτε είχε αναλάβει αρκετές θέσεις μέσα στην Γαλλική εταιρείας όπως γενικός διευθυντής στη Renault Ρωσίας το 2003 και πρόεδρος στη Renault Βραζιλίας έξι χρόνια αργότερα.

Ο γενικός διευθυντής του αγωνιστικού τμήματος της Renault F1, Ζαν Φρανσουά Κουμπέ καλωσόρισε το νέο πρόεδρο της εταιρείας και ευχαρίστησε τον απερχόμενο για τη συνεργασία. «Ολοι στη Renault Sport F1 θα ήθελαν να ευχαριστήσουν τον Μπέρνανρτ για την πολύτιμη προσφορά του στη συμμετοχή της Renault στη Formula 1. Εκπροσώπησε τα συμφέροντα των ομάδων στο Enstone και πρόσφατα στο Viry στο υψηλότερο σημείο για την Renault, διασφαλίζοντας τη συνεχή υποστήριξη του συμβουλίου. Του ευχόμαστε ό,τι καλύτερο στα νέα του εγχειρήματα.

Θα θέλαμε να καλωσορίσουμε θερμά τον Ζαν Μισέλ. Η γνώσεις του στον όμιλο Renault-Nissan και επιπλέον το έντονο ενδιαφέρον του για τη Formula 1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό θα μας βοηθήσουν αρκετά στο να προχωρήσουμε στην επόμενη για τη Renault φάση συμμετοχής στο άθλημα, με τέσσερις ομάδες στο πρωτάθλημα και αλλαγή στους κανονισμούς για τους κινητήρες το 2014», τόνισε ο Ζαν Φρανσουά Κουμπέ.

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Renault Sport F1, Μπέρναρντ Ρέι συνέδραμε σημαντικά στο εξέλιξη της ομάδας στη Formula 1 ως κατασκευαστής κινητήρων ιδίως από το 2010 όπου έγινε πρόεδρος της εταιρείας.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις