Formula 1: Δεν εγκαταλείπει ο Μπαρικέλο

Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2011 16:37

Αισιόδοξα θέλει να σκέφτεται ο 39χρονος Βραζιλιάνος πιλότος.

A- A A+

Ο Βραζιλιάνος πιλότος βρίσκεται στη Williams τα τελευταία δύο χρόνια έχοντας φτωχή συγκομιδή αποτελεσμάτων. Η φετινή χρονιά είναι απογοητευτική τόσο για εκείνον (τέσσερις μέχρι στιγμής βαθμοί) όσο και για την ομάδα που έχει μόλις πέντε βαθμούς, γεγονός που δυσχεραίνει την παραμονή του.

Ηδη, έχει ανακοινωθεί κι από επίσημη χείλη (Τότο Γολφ) ότι η Williams βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τον Κίμι Ραικόνεν ενώ για τη δεύτερη θέση τα στελέχη της ομάδας του Γκρόουβ θα ήθελαν να δουν πως θα πάει στα αυριανά ελεύθερα δοκιμαστικά ο αναπληρωματικός οδηγός Βαλτερι Μπότας.

Παρά τις φήμες και τα σενάρια που υπάρχουν ο Μπαρικέλο δηλώνει αισιόδοξος και θεωρεί ότι έχει μία ακόμη ευκαιρία να διατηρήσει τη θέση του στην Williams. Όπως είπε, απλά θα συνεχίζει να σκέφτεται θετικά, όπως ακριβώς έκανε μετά την απομάκρυνση της Honda από τη F1 το 2008.

«Νομίζω ότι πολλά ακούγονται. Πιστεύω ότι μου λένε την αλήθεια και η αλήθεια είναι ότι οι φήμες είναι πολύ μεγαλύτερες από την πραγματικότητα. Εάν πραγματικά τις πίστευα τότε το 2008, ο Μπρούνο Σένα θα είχε υπογράψει στην Brawn. Επομένως θα πρέπει να περιμένω και να έχω εμπιστοσύνη. Οταν θα ξεκινήσω τις συζητήσεις με την ομάδα, θα μου πουν αυτό που αρμόζει για εμένα, άρα πρέπει να περιμένω».

Σε ότι αφορά στην επιστροφή του Κίμι Ραϊκόνεν ο Βραζιλιάνος πιλότος δήλωσε άγνοια. «Δεν ξέρω. Για να είμαι ειλικρινής δεν είχα ποτέ μιλήσει με τον Κίμι όταν αγωνιζόταν και ποτέ δε μου μίλησε κι εκείνος! Πιστεύω ότι θα είχε κάποιες συζητήσεις με την ομάδα, ότι κι αν σημαίνει αυτό».

Ο Μπαρικέλο αρνείται τις φήμες ΜΜΕ της χώρας του που υποστηρίζουν ότι στη Βραζιλία θα είναι το τελευταίο GP της καριέρας του.

«Ακολουθεί ένα ακόμη δύσκολο GP. Εγώ απλά περιμένω ένα τηλεφώνημα. Το μόνο πράγμα που έχω στο μυαλό μου είναι ότι η χρονιά που έχω μπροστά μου. Σκέφτομαι όπως το 2008, μόνο θετικά. Ισως να πάω στο αγώνα της Βραζιλίας χωρίς κάποια επιβεβαίωση, χωρίς να γνωρίζω κάτι, αλλά δε θα αποχαιρετίσω τους φίλους μου. Θέλω την επόμενη χρονιά να είμαι εκεί και θα πάρω το ρίσκο.

Ο έμπειρος Βραζιλιάνος πιλότος αποκάλυψε επίσης ότι έχει έρθει σε επαφή και με άλλες ομάδες σε περίπτωση που η απάντηση της Williams είναι αρνητική σε μία πιθανή ανανέωση.

«Μίλησα με όλες για να είμαι ειλικρινής. Δεν υπάρχει λόγος να τις αποκαλύψω. Είναι μία ωραία διαδικασία το να συζητάς με ανταγωνιστικές ομάδες. Εάν ήμουν στην πρώτη ή δεύτερη χρονιά μου στη Formula 1 θα ανησυχούσα, αλλά έχεις περάσεις πλέον τόσος πολύς καιρός… Η ζωή είναι τόσο ωραία για να γκρινιάζουμε με τα προβλήματα και για ποιο λόγο δεν έχουν υπογράψει μαζί μου ακόμα. Συγκεντρώνομαι μόνο στα θετικά, πραγματικά», δήλωσε ο 39χρονος πλέον Μπαρικέλο.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις