Formula 1: Φοβόταν ο Εκλεστόουν

Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2011 17:33

A- A A+

Ο Γερμανός τραπεζίτης είχε αποδεχτεί το συγκεκριμένο ποσό ως δωροδοκία και δεν το είχε δηλώσει στην εφορία.

Η υπόθεση αφορά στο σκάνδαλο που είχε ξεσπάσει πριν μερικούς μήνες σχετικά με την πώληση των μετοχών F1 που κατείχε η BayernLB στην εταιρεία CVC Captital Partners που είναι οι σημερινοί κάτοχοι του πλειοψηφικού πακέτου του αθλήματος. Στην συγκεκριμένη εταιρεία κύριος μέτοχος έγινε αργότερα ο Μπέρνι Εκλεστοουν, με τις φήμες ότι ο 81χρονος πλέον Βρετανός βρίσκεται πίσω από όλη αυτή την αγοροπωλησία να οργιάζουν.

Υπολογίζεται ότι το τελικό ποσό της αγοράς των μετοχών ανήλθε περισσότερα από 640 εκατ. ευρώ , σχεδόν διπλάσιο από ό,τι υπολογιζόταν.

Σύμφωνα με τον Γερμανικό τύπο τα χρήματα που βρέθηκαν στον λογαριασμό του Γκριμπκόφσκι προέρχονται από μία εκ των εταιριών του ισχυρού άνδρα του αθλήματος.

Ο Εκλεστοουν όπως παραδέχθηκε χθες και σήμερα στο δικαστήριο έδωσε χρήματα στο πρώην τραπεζικό στέλεχος διότι ήθελε να τον κρατήσει «ευχαριστημένο και σιωπηλό», υποστηρίζοντας ότι τον απειλούσε.

Παραδέχθηκε ότι ο πρώην τραπεζίτης δεν τον απείλησε άμεσα ότι θα ερχόταν σε επαφή με Βρετανούς αξιωματούχους ενώ τόνισε ότι είχε την αίσθηση πως ο Γκριμπκόφσκι δεν εργαζόταν πλέον στην τράπεζα, θέλοντας να ξεκινήσει μια δική του επιχείρηση, για αυτόν τον λόγο ήθελε τα χρήματα.

Ο 81χρονος Βρετανός τόνισε στο δικαστήριο ότι τα χρήματα που κατηγορείται ο Γκριμπκόφσκι δεν προέρχονται από δωροδοκία, αλλά του δόθηκαν από φόβο μη γίνει εκδικητικός και ειδοποιήσει τις Βρετανικές φορολογικές αρχές.

«Ο φόβος μου ήταν μήπως κάνει κάτι γι’ αυτό έπρεπε να τον έχω ευχαριστημένο, ήρεμο και ήσυχο και να μην κάνω χαζά πράγματα», δήλωσε ο Εκλεστοουν, ο οποίος για τη μαρτυρία του στο δικαστήριο απέκτησε ασυλία. Ο Βρετανός, όπως υποστήριξε, φοβόταν μήπως η εφορία ζητούσε φόρο ύψους δύο εκατομμυρίων λιρών για ένα λογαριασμό που δημιούργησε προκειμένου να προστατέψει την κληρονομιά της γυναίκας του.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις