Formula 1: Θέλει να συζητήσει με τον Μάσα ο Χάμιλτον

Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2011 22:50
UPD:23:47

A- A A+

Τον τελευταίο καιρό έχει προκύψει θέμα μεταξύ των δύο πιλότων καθώς στην Ινδία ήταν η έκτη φορά που συγκρούονται στην πίστα, με τον Φελίπε Μάσα να δέχεται στο Buddh circuit ποινή από αγωνοδίκες καθώς θεωρήθηκε υπεύθυνος για το συμβάν.

Και οι δύο πιλότοι ισχυρίζονται ότι ο ένας δεν έχει πρόβλημα με τον άλλον, στην πίστα ωστόσο οι πράξεις τους διαψεύδουν. Ηδη, πλανάται στον ορίζονται ότι μεταξύ τους έχει δημιουργηθεί μία κάποια κόντρα που εμφανίζεται μέσα στην πίστα.

Ο Λιούις Χάμιλτον πάντως όταν ρωτήθηκε σχετικά με το θέμα αυτό απάντησε πως θα ήθελε να έχει μία συζήτηση με τον Βραζιλιάνο πιλότο της Ferrari σε πιο κλειστό χώρο και όχι μπροστά σε πολύ κόσμο. «Δε νομίζω ότι η ενημέρωση των οδηγών είναι το κατάλληλο μέρος για να γίνει αυτό. Ελπίζω πως θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε σε ένα πιο στενό περιβάλλον κάποια στιγμή σύντομα. Ο Φελίπε είναι ένας οδηγός που δυσκολεύεσαι να περάσεις, αφού δεν αφήνει ποτέ την πόρτα ανοιχτή ή αρκετό χώρο. Επομένως, εκείνος που βρίσκεται πίσω του θα πρέπει να καταβάλει κάθε προσπάθεια να τον περάσει. Και ήμασταν πολύ άτυχοι να βρεθούμε μαζί τόσο συχνά.

Προσωπικά δεν έχω κάποιο πρόβλημα μαζί του. Εάν έχει κάποιο θέμα μαζί, τότε αυτό είναι δικό του θέμα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πιλότος της McLaren Mercedes.

Πάντως ήδη τα γραφεία στοιχημάτων ποντάρουν πάνω σε μία νέα ενδεχόμενη κόντρα (έβδομη) των δύο πιλότων μέσα στην πίστα, στον επερχόμενο αγώνα στη Γιας Μαρίνα.

Ανθρώπους που του θα του προσφέρουν ηρεμία θέλει γύρω του Χάμιλτον

Πλην του θέματος με τον Φελίπε Μάσα ο Λιούις Χάμιλτον θέλει να αλλάξει τους ανθρώπους που υπάρχουν γύρω του και να δημιουργήσει μία ωραία θετική ατμόσφαιρα που θα του επιτρέψει να είναι ήρεμος για να μπορεί να αποδώσει καλύτερα μέσα στην πίστα.

Οι επιδόσεις του Βρετανού πρώην Παγκόσμιου πρωταθλητή αυτή την χρονιά δεν ήταν και οι καλύτερες δυνατές αφού υπήρχαν πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του. Για την πρώτη φορά παραδέχθηκε ότι τα συναισθηματικά του προβλήματα συνετέλεσαν στο να μην είναι ήρεμος ψυχολογικά. Παράλληλα, αρνήθηκε κατηγορικά ότι αισθάνεται πιεσμένος επειδή ο teammate του Τζένσον Μπάτον προηγείται στην κατάταξη των οδηγών, όντας δεύτερος.

«Τα προβλήματά μου είναι πολύ, πολύ μεγαλύτερα από αυτό – πιο προσωπικά», τόνισε και συνέχισε: «Δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που πραγματικά καταλαβαίνουν τα προβλήματα που αντιμετώπισα αυτόν τον χρόνο – κι αυτά που αντιμετωπίζω τα τελευταία δύο χρόνια. Απλά δε μπορώ να τα σχολιάσω, διότι δεν είναι ούτε ο χώρος ούτε ο κατάλληλος χρόνος για να το κάνω», σημείωσε ο Λιούις Χάμιλτον από το Αμπου Ντάμπι που βρίσκεται με την υπόλοιπη ομάδα της McLaren Mercedes ενόψει του προτελευταίου αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Παράλληλα, ο Βρετανός οδηγός άφησε να εννοηθεί ότι ζηλεύει (με την καλή έννοια) τον ομόσταυλό του για τον τρόπο που έχει οργανώσει τη ζωή του και τόνισε πως θα ήθελε κι εκείνος να κάνει το ίδιο. «Ο Τζένσον έχει κάνει πολύ καλή δουλειά στο να τα έχει όλα στη σωστή θέση. Εχει μαζί του τον πατέρα του που βρίσκεται δίπλα του σε κάθε αγώνα, έχει τους ανθρώπους για τις δημόσιες σχέσεις μαζί του, έχει τους φίλους του και έχει και την κοπέλα του μαζί του κάθε στιγμή. Εχει δημιουργήσει κάτι σα μια ωραία «φούσκα» γύρω του με την οποία είναι ευτυχισμένος. Χάρη σε αυτή μπορεί να βγει στην πίστα και να αποδώσει χωρίς να τον απασχολεί κάτι στο μυαλό του. Αυτό το είχα κι εγώ, αλλά δυστυχώς το έχασα και δεν το έχω γύρω μου πια. Προσπαθώ, όμως να το αποκτήσω στο μέλλον. Το συνειδητό και υποσυνείδητο μέρος του μυαλό παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη δική μας δουλειά», υπογράμμισε ο Λιούις Χάμιλτον.

«Σκέφτομαι θετικά κάθε φορά που φτάνω (σ.σ. στην πίστα) – τις περισσότερες φορές σκέφτομαι θετικά. Υποσυνείδητα, όμως είσαι λιγότερο θετικά σκεπτόμενος και λιγότερο χαρούμενος. Και αυτό είναι σίγουρα κάτι που θα προσπαθήσω να βελτιώσω πριν ξεκινήσει η επόμενη χρονιά», συμπλήρωσε.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις