Formula 1: Δεν αγχώνεται ο Σούτιλ

Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2011 23:34
UPD:23:53

A- A A+

Ο Σούτιλ είχε ζητήσει στο παρελθόν από το «αφεντικό» της ομάδας Βιτζάι Μαλάια να επιταχύνει την απόφασή του σχετικά με το ποιo θα είναι το οδηγικό δίδυμο με το οποίο η Force India θα τρέξει το 2012. Ο Ινδός επιχειρηματίας πρόσφατα ανέφερε ότι θα δώσει την τελική του απόφαση μέχρι το Σαββατοκύριακο αυτό, χωρίς ωστόσο να αναφέρει κάτι περαιτέρω.

Για τις δύο θέσεις στο κόκπιτ της Force India ερίζουν τρεις πιλότοι, ο Αντριαν Σούτλ, ο Πολ ντι Ρέστα και ο Νίκο Χούλκενμπεργκ. Ο πρώτος ωστόσο ξεκαθάρισε ότι η Force India δεν αποτελεί τη μοναδική του επιλογή για την επόμενη χρονιά, αφήνοντας να εννοηθεί ότι έχει έρθει σε επαφή και με άλλες ομάδες. Ως δύο επικρατέστερες φαντάζουν η Williams και η Renault.

«Ποιος λέει ότι απλά περιμένω τη Force India; Μπορώ κάπως να επιβιώσω και με διαφορετικό τρόπο, ας πούμε. Δε νομίζω ότι μετά από τόσα χρόνια καλής δουλειάς σε αυτή την ομάδα, θα πρέπει να τρέμω και να σκέφτομαι το μέλλον μου. Είμαι ήρεμος. Μου αρέσει αυτή η ομάδα. Αν όμως δε βρεθεί λύση, τότε θα βρω κάτι άλλο», τόνισε ο Αντριαν Σούτιλ.

Ο Γερμανός πιλότος θεωρεί ότι η καθυστέρηση της έκδοσης της τελικής απόφασης της Force India μπορεί να οφείλεται στην αλλαγή της δομής του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, με την Ινδική εταιρεία Sahara να αποκτά το μεγαλύτερο ποσοστό της ομάδας.

«Πιθανόν με το νέο ιδιοκτήτη εδώ στην ομάδα να απαιτείται λίγος περισσότερος χρόνος. Δεν ξέρω γιατί. Απλά, δεν πιστεύω ότι θα πρέπει να νιώθω άγχος. Εάν έκανα κακή δουλειά, τότε ναι να ένιωθα άγχος, αλλά κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ. Κερδίζω βαθμούς και νιώθω καλά. Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο νιώθω αυτό που νιώθω».

Ο Σούτιλ επιβεβαίωσε ότι σε συζήτηση που είχε με τον Βιτζάι Μαλάια στο Ινδικό GP συμφώνησαν και οι δύο ότι για το καλό της ομάδας η σχετική ανακοίνωση θα πρέπει να γίνει άμεσα.

«Εχουμε μία καλή σχέση εδώ και αρκετό καιρό. Με εμπιστεύεται και τον εμπιστεύομαι. Μου είπε κάποια πράγματα που δε μπορώ να τα μοιραστώ μαζί σας αυτή τη στιγμή. Συμφωνήσαμε ότι θα θέλαμε να το ανακοινώσει όσο το δυνατόν συντομότερα, για το καλό και των δύο πλευρών. Είναι επίσης σημαντικό και για την ομάδα να ανακοινώσει τους οδηγούς της όσο το δυνατόν νωρίτερα ώστε να προσαρμοστούν στο μονοθέσιο της επόμενης χρονιάς. Όταν όλα γίνονται αργά, το νιώθεις στις επιδόσεις. Για το δικό μου καλό και για της ομάδας το καλό –για τις δύο πλευρές- θα ήταν καλύτερα να ανακοινωθεί το συντομότερο δυνατό», σημείωσε ο Αντριάνα Σούτιλ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις