Πλήρη εφαρμογή των δεσμεύσεων ζητούν Παρίσι και Βερολίνο

Τηλεφωνική επικοινωνία Λ. Παπαδήμου με Α. Μέρκελ και Ν. Σαρκοζί
Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2011 19:46
UPD:22:29
A- A A+

Την πλήρη εφαρμογή των ελληνικών δεσμεύσεων για μεταρρυθμίσεις ζήτησαν από τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, η Γερμανίδα καγκελάριος, Ανγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαροζί, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν μαζί του το Σάββατο.

«Η επόμενη δόση δεν θα εκταμιευθεί αν δεν υπάρξει ένα αποφασιστικό βήμα προς την κατεύθυνση αυτή», τονίζουν σε σχετική τους ανακοίνωση τα Ηλύσια Πεδία.

Στην ίδια ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας, σημειώνεται επίσης ότι σε διμερή τους επικοινωνία, ο κ. Σαρκοζί και η κ. Μέρκελ επιβεβαίωσαν «την αποφασιστικότητά τους να υπερασπιστούν το ευρώ».

O Πρωθυπουργός είχε επίσης γύρο τηλεφωνικών επαφών με τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου και επικεφαλής της Ευρωζώνης, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρόμπεϊ, αλλά και τον Κύπριο πρόεδρο, Δ. Χριστόφια.

Υπενθυμίζεται ότι θέτοντας τους βασικούς άξονες της οικονομικής πολιτικής που απορρέει από τις συμφωνίες της 26ης Οκτωβρίου, στη διάρκεια της ομιλίας του στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου την Παρασκευή, ο κ. Παπαδήμος εξήγησε ότι αυτό σημαίνει τρία πράγματα:

-Πρώτο, τη συνέχιση της εφαρμογής του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής.

-Δεύτερο, την ολοκλήρωση του αναθεωρημένου προγράμματος οικονομικής προσαρμογής που συνδέεται με τη χρηματοδότηση που θα λάβει η χώρα, και

-Τρίτο, την εφαρμογή όλων των προγραμμάτων στη διάρκεια της θητείας αυτής της κυβέρνησης.

Ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την πίστη του ότι η νέα κυβέρνηση θα συντελέσει στην αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων της χώρας, με αποτελεσματικότερο τρόπο, με το μικρότερο δυνατό κόστος προσαρμογής και όσο το δυνατόν ταχύτερα.

Στο μεταξύ, η κατάσταση της οικονομίας και η προετοιμασία για την εκταμίευση της 6ης δόσης βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο κ. Παπαδήμος με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο το μεσημέρι του Σαββάτου στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σημειώνεται ότι ο Πρωθυπουργός είχε επίσης συνεργασία με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή, εν όψει και των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου.

Τη Δευτέρα η ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων

Με την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων από τον Λουκά Παπαδήμο, στην αίθουσα της ολομέλειας της Βουλής, αρχίζει τη Δευτέρα στις 19.00, η τριήμερη διαδικασία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση που ορκίστηκε την Παρασκευή.

Η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων θα συνεχιστεί την Τρίτη και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη το μεσημέρι με την ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης από την Βουλή προς τη νέα κυβέρνηση.

Στη συζήτηση μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί και όσοι υπουργοί, υφυπουργοί και βουλευτές το επιθυμούν.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή