Τρίωρη στάση εργασίας των εργαζομένων στο Δημόσιο την Τρίτη

Συνέχιση των κινητοποιήσεων προαναγγέλλει η ΑΔΕΔΥ
Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2011 17:10
A- A A+

Τρίωρη στάσης εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου θα πραγματοποιήσουν την Τρίτη οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, με αιχμή την εργασιακή εφεδρεία και τις μειώσεις μισθών μέσω του νέου μισθολογίου-βαθμολογίου.

Οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήρια στη 1 μετά το μεσημέρι, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στην πλατεία Κλαυθμώνος και στο Αγαλμα του Βενιζέλου αντίστοιχα, ενώ η ΑΔΕΔΥ θα προχωρήσει σε νέα γενική πανεργατική απεργία σε συνεργασία με τη ΓΣΕΕ κατά τις ημέρες της συζήτησης και της ψήφισης του νέου προϋπολογισμού.

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν σήμερα ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Κώστας Τσικρικάς, ο αναπληρωτής πρόεδρος, Ηλίας Βρεττάκος, καθώς και ο αντιπρόεδρος, Αντώνης Αντωνάκος, τόνισαν ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν με στόχο, «την ανατροπή των άδικων σκληρών και αναποτελεσματικών μέτρων τα οποία προβλέπονται από το Μεσοπρόθεσμο, το Πολυνομοσχέδιο και τη νέα Δανειακή Σύμβαση».

Ο κ. Τσικρικάς εκτίμησε ότι η νέα κυβέρνηση θα ακολουθήσει την ίδια πολιτική η οποία «αντί να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο, τη βύθισε σε ακόμη μεγαλύτερη ύφεση, με αποτέλεσμα η οικονομία να καταρρέει και το βιοτικό επίπεδο να επιστρέφει δεκαετίες πίσω».

Οσον αφορά στην εργασιακή εφεδρεία που αφορά 30.000 υπαλλήλους, ο πρόεδρος του συνδικάτου υποστήριξε ότι «οι συγχωνεύσεις και οι καταργήσεις Οργανισμών καθώς και οι απολύσεις των εργαζομένων γίνονται με μοναδικό γνώμονα την περιστολή των δαπανών χωρίς να εξετάζονται οι πραγματικές ανάγκες των υπηρεσιών και το κοινωνικό κόστος που θα προκληθεί από τη μείωση κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών». Επισήμανε ακόμη ότι «το Δημόσιο θα στερηθεί έμπειρα στελέχη τα οποία βρίσκονται κοντά στη σύνταξη».

Ο κ. Τσικρικάς αναφέρθηκε επίσης στο πρόβλημα της ανεργίας, που όπως είπε, «αυξήθηκε κατά 100% από το 2009 και σήμερα ξεπερνά το 20% η επίσημη και το 25% η πραγματική, ενώ φθάνει το 40% έως 45% στους νέους ηλικίας έως 24 ετών».

Εκανε παράλληλα ειδική μνεία στη στροφή των νέων στη μετανάστευση, παρατηρώντας ότι «μια χώρα που χάνει τα καλύτερα μυαλά της οδηγείται στη φτώχεια».

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Ηλίας Βρετάκος, σημείωσε ότι οι εργαζόμενοι δεν δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα συγκυβέρνηση που ακολουθεί την ίδια μνημονιακή πολιτική.

Ο αντιπρόεδρος Αντώνης Αντωνάκος τέλος υποστήριξε ότι η χώρα μοιάζει με πλοίο που έπεσε σε τρικυμία έχοντας παλιές αβαρίες και ακατάλληλο πλήρωμα και το αποτέλεσμα είναι η περιδίνηση σε ένα σπιράλ θανάτου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή