Formula 1: «Φουντώνουν» τα σενάρια για Ραϊκόνεν

Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2011 01:45

A- A A+

Διάφορα ξένα δημοσιεύματα ανέφεραν ότι οι μάνατζερ του Φινλανδού πιλότου Στιβ και Ντέιβιντ Ρόμπερτσον βρίσκονταν στη Γιας Μαρίνα και παρακολουθούσαν τον αγώνα από τα paddock της Williams.

Για το θέμα αυτό μίλησε και ο Φρανκ Γουΐλιαμς επιβεβαιώνοντας μετά τον Τότο Γολφ (έναν εκ των μετόχων της ομάδας) ότι η ομάδα του Γκρόουβ ενδιαφέρεται επίσημα για τον Ραϊκόνεν και πως έχουν ήδη ξεκινήσει οι συζητήσεις.

«Προφανώς όποιος αξίζει όσο εκείνος σε οποιαδήποτε δουλειά θα συζητά για την αξία του. Επομένως υπάρχει μία συζήτηση, η οποία είναι φυσικό να γίνεται. Θα πρέπει να προσέχω τα λόγια μου, αλλά θα πω μόνο αυτό, ότι είναι πιθανή (σ.σ. η επιστροφή του)», δήλωσε σερ Φρανκ Γουΐλιαμς σε Φινλανδικό Μέσο.

Ο συνιδρυτής της Williams Πάτρικ Χεντ επιβεβαίωσε στο Αμπου Ντάμπι κι αυτός με τη σειρά του το ενδιαφέρον της Βρετανικής ομάδας για τον Κίμι Ραϊκόνεν. «Ενδιαφερόμασταν για τον Κίμι από τότε που έτρεχε για την Sauber. Είχαμε προτείνει τότε στην BMW με την οποία συνεργαζόμασταν, να του κάνει μια προσφορά, αλλά πίστευαν ότι θα χρειάζονταν πολλά χρήματα».

Η επιστροφή του Φινλανδού έχει γίνει θέμα συζήτησης μεταξύ των ομάδων τις τελευταίες ημέρες με διάφορα κορυφαία στελέχη να υποστηρίζουν αυτό το σενάριο. Ενα από αυτά είναι και ο επικεφαλής της McLaren Mercedes Μάρτιν Γουΐτμαρς, ο οποίος παροτρύνει την Williams να υπογράψει με τον Ραϊκόνεν.

«Να προσπαθήσουν και να υπογράψουν. Ο Κίμι, όπως ξέρουμε όλοι, είναι αρκετά γρήγορος. Νομίζω ότι οι άνθρωποι υποτιμούν πόσο έξυπνος είναι. Ελπίζω μόνο να πεινάει για νίκες. Είμαι σίγουρος ότι δεν έχει χάσει την ικανότητά του να μας συγκινεί στη Formula 1. Επομένως θεωρώ ότι θα είναι φανταστικός για το σπορ. Συνήθως δεν παίρνω το θάρρος να συμβουλεύσω τον σερ Φρανκ για τον ποιον θα υπογράψει, αλλά νομίζω ότι θα ήταν συναρπαστικό εάν συμφωνούσαν», δήλωσε ο Μάρτιν Γουΐτμαρς.

Για το θέμα εξέφρασε γνώμη και ο επικεφαλής της Ferrari Στέφανο Ντομενικάλι, ο οποίος τόνισε ότι ο Ραϊκόνεν, αν επιστρέψει θα είναι ένας από τους πιο δυνατούς.

«Φυσικά, δε θα μπορούσα να δώσω συμβουλή στον Φρανκ. Εχει τεράστια εμπειρία. Πολύ μεγαλύτερη από εμένα. Σίγουρα, ξέρω τον Κίμι αρκετά καλά. Είναι πολύ ταλαντούχος. Εάν θέλει να επιστρέψει έχει κάτι που θα θέλει να δείξει σε όλους, ότι δηλαδή ήταν ο τελευταίος πιλότος που κέρδισε το παγκόσμιο πρωτάθλημα μαζί μας και ότι εξακολουθεί να είναι ένας από τους πιο δυνατούς», σημείωσε ο Στέφανο Ντομενικάλι.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις