Formula 1: Αγνωστη ακόμη η αιτία για το ελαστικό του Φέτελ

Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011 15:20

A- A A+

Στο «σκοτάδι» εξακολουθεί να βρίσκεται η Red Bull σχετικά με την αιτία που προκάλεσε το κλατάρισμα στο ελαστικό του Σεμπάστιαν Φέτελ με αποτέλεσμα ο 24χρονος οδηγός να εγκατελείψει στη Γιας Μαρίνα.

Υπάρχουν οι υποψίες ότι τελικά τόσο η φετινή παγκόσμια πρωταθλήτρια όσο και ο νεαρός Γερμανός πιλότος δεν θα είναι σε θέση να έχουν στα χέρια τους μία σαφή απάντηση.

Ηδη, μετά από έρευνες που πραγματοποίησε τόσο στο κατεστραμμένο πίσω ελαστικό όσο και στην πίστα, η Pirelli απέκλεισε την πιθανότητα αστοχίας υλικού αλλά και την περίπτωση θραύσματα που υπήρχαν στην πίστα να προκάλεσαν το σχετικό κλατάρισμα.

«Είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε ότι τυχόν σφάλμα στη δομή δεν ήταν η αιτία που προκάλεσε το κλατάρισμα του Σεμπάστιαν Φέτελ στο Αμπου Ντάμπι. Αυτό είναι ένα συμπέρασμα στο οποίο καταλήξαμε μαζί με τη Red Bull μετά από ενδελεχή εξέταση και ανάλυση των υπολειμμάτων του ελαστικού.

Δε μπορούμε να αποκλείσουμε ότι τα θραύσματα στην πίστα θα μπορούσαν να προκαλέσουν ζημιά στο ελαστικό και στη συνέχεια την καταστροφή του, αλλά παρατηρώντας προσεκτικά την πίστα δεν υπάρχει κάποιο άμεσο στοιχείο που να το αποδεικνύει αυτό», δήλωσε ο αγωνιστικός διευθυντής της Ιταλικής εταιρείας και αποκλειστικού προμηθευτή ελαστικών στη Formula 1, Πωλ Χέμπερι.

Στην ανακοίνωσή της η Pirelli αφήνει να εννοηθεί ότι το κλατάρισμα μπορεί να οφείλεται στη Red Bull από επιπλοκές που προκλήθηκαν λόγω υπερθέρμανσης από τα θερμά αέρια των εξατμίσεων που διαφεύγουν απέναντι από το ελαστικό.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις