Formula 1: Σταμάτησαν οι εργασίες στο Οστιν

Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011 15:59

A- A A+

Οι εργασίες στην πίστα σταμάτησαν αυτή την εβδομάδα ως αποτέλεσμα της διαμάχης μεταξύ των δύο πλευρών που έχουν αναλάβει την διεξαγωγή του αγώνα.

Το πρόβλημα υπάρχει μεταξύ των δύο εταιρειών που σχετίζονται με το συγκεκριμένο GP, την Full Throttle Productions η οποία διαχειρίζεται τα δικαιώματα διεξαγωγής του αγώνα και την Circuit of the Americas (COTA) που έχει αναλάβει την κατασκευή της πίστας.

Όπως είχε αναφέρει και ο Μπερνι Εκλεστοουν στο GP της Ινδίας οι δύο αυτές πλευρές έχουν πρόβλημα επικοινωνίας μεταξύ τους. Μάλιστα, ο «ισχυρός» παράγοντας της F1, αν και δήλωνε αισιόδοξος τότε για την αποπεράτωση του έργου, είχε εκφράσει την ανησυχία του για την τελική έκβασή του.

Ανησυχία που βγήκε αληθινή καθώς έχει διακοπεί οποιαδήποτε εργασία γινόταν στον χώρο, γεγονός που ενέχει τον κίνδυνο οι χρόνοι να βγουν εκτός προγράμματος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξεδόθη για να προχωρήσουν εργασίες στον χώρο θα πρέπει πρώτα να δοθεί στην Circuit of the Americas το συμβόλαιο διεξαγωγής του συγκεκριμένου αγώνα Formula 1, κάτι που δεν έχει γίνει ακόμη. Επομένως η εταιρεία δε συνεχίζει να δαπανά χρήματα σε αυτό το πρότζεκτ από φόβο μήπως δεν δοθεί ποτέ η σχετική άδεια.

«Εχουμε δαπανήσει τεράστια ποσά για αγώνες πρωταθλήματος Formula 1 και MotoGP, αλλά η αποτυχία μας δοθούν συμβόλαια αγώνων μας προκαλεί μεγάλη ανησυχία.

Θεωρούμε ότι οι ΗΠΑ είναι σημαντικές για το μέλλον της Formula 1, τις ομάδες και τους χορηγούς τους. Δεδομένης της εξειδικευμένης σχεδίασης του Tilke, δημιουργώντας επίσης μια μοναδική διασκεδαστική εμπειρία και εικονική πρόκληση για τους οδηγούς, ελπίζουμε ότι το Τέξας δε θα εγκαταλειφθεί. Περισσότεροι από 100.000 οπαδοί έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για να αγοράσουν εισιτήριο σε αγώνα Formula 1», δήλωσε ο Μπόμπι Επστάιν, ένας κε των ιδρυτών της Circuit of the Americas.

Στον αντίποδα, η Full Throttle Productions εξέδωσε κι αυτή με τη σειρά της ανακοίνωση που ανέφερε ότι το θέμα πλέον είναι στα χέρια της Circuit of the Americas. «Μετά από χρόνια προσπάθειας να φέρουμε στο Οστιν τη Formula 1, η Full Throttle Productions και η πόλη, η Πολιτεία και οι κρατικοί αξιωματούχοι έκαναν ότι μπορούσαν. Είναι πλέον ευθύνη της Circuit of the Americas να φέρει το έργο σε πέρας μέχρι το τέλος. Για χάρη όλων, είμαστε αισιόδοξοι ότι θα μπορέσουν να έρθουν σε συμφωνία με τη Formula 1».

To θέμα αναμένεται να λυθεί άμεσα μέχρι τη συνεδρίαση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού της FIA στις αρχές του άλλου μήνα όπου εγκριθεί το πρόγραμμα αγώνων του 2012.

Εάν μέχρι τότε δεν έχει βρεθεί κάποια λύση, τότε θεωρείται πιθανή η απομάκρυνση του συγκεκριμένου αγώνα από το καλεντάρι. Ως ημερομηνία διεξαγωγής του έχει ορισθεί η 18 Νοεμβρίου και θα είναι ο προτελευταίος του επόμενου Παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις