WRC: Στη Citroen o Χίρβονεν

Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011 18:07
UPD:18:24

A- A A+

Ο 31χρονος Φινλανδός θα αντικαταστήσει τον Σεμπαστιέν Οζιέ στο τιμόνι ενός DS3 την επόμενη χρονιά και θα αγωνίζεται στην Γαλλική ομάδα μέχρι το 2013.

Μετά από οκτώ περίπου χρόνια στη Ford ο Χίρβονεν πήρε τη μεγάλη απόφαση να αλλάξει στρατόπεδο και να μετακομίσει στην Citroen. Αλλωστε με τη Ford είχε φτάσει δύο φορές τα τελευταία τρία χρόνια πολύ κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, χωρίς όμως να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα.

Ο 31χρονος οδηγός από το 2003 έως και σήμερα μετράει 14 νίκες ενώ τρεις φορές τα τελευταία τέσσερα χρόνια τερμάτισε στη δεύτερη θέση.

Η Citroen αποφάσισε να εντάξει στο δυναμικό της τον Χίρβονεν, τερματίζοντας τη συνεργασία της με τον Σεμπαστιέν Οζιέ, δύο χρόνια νωρίτερα από το 2013 που έληγε κανονικά το συμβόλαιο του.

«Αν και υπήρχε συμβόλαιο μέχρι το Δεκέμβριο του 2013, η Citroen αποφάσισε να ολοκληρώσει τη συνεργασία της με τους Σεμπαστιέν Οζιέ και Ζουλιέν Ινγκράσια στο τέλος του 2011», ανέφερε η λιτή ανακοίνωση της Γαλλικής ομάδας.

«Βλέποντας τους Σεμπαστιέν Οζιέ και Ζουλιέν Ινγκράσια να φεύγουν, χτύπησε μια ιδιαίτερη συναισθηματική χορδή σε όλη την ομάδα. Η Citroen τους έχει εκπαιδεύσει πρώτα από όλα στο JWRC, μετά στην ομάδα Citroen Junior και στη συνέχεια για την ομάδα Citroen Total World Rally.

Eίχαν μια πολύ καλή χρονιά με πέντε νίκες και την τρίτη θέση στη βαθμολογία του Παγκοσμίου πρωταθλήματος οδηγών. Επίσης συνέβαλαν σημαντικά στην κατάκτηση του τίτλους στους κατασκευαστές μαζί με τους Σεμπάστιαν Λεμπ και Ντανιέλ Ιλένα που κατέκτησαν το όγδοο παγκόσμιο τίτλο τους, ένα μοναδικό επίτευγμα στο μηχανοκίνητο αθλητισμό», δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας της Citroen Ολιβιέ Κεσνέλ.

Στη συνέχεια καλωσόρισε το νέο οδηγό της Γαλλικής ομάδας Μίκο Χίρβονεν.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε τους Μίκο Χίρβονεν και Γάρμο Λέτινεν. Ηταν οι πιο σκληροί μας αντίπαλοι κατά την διάρκεια των τεσσάρων τελευταίων ετών και πραγματικά ανυπομονούμε για τη συνεργασία μας στο μέλλον. Ο Μίκο είναι ταλαντούχος και η συνέπεια του θα αποτελέσει μεγάλη βοήθεια στη μάχη μας να διατηρήσουμε τον τίτλο στους κατασκευαστές».

Όπως δείχνουν οι εξελίξεις, η θέση του Χίρβονεν δεν χήρεψε στη Ford καθώς αντικαταστάτης του θα είναι ο Σεμπαστιέν Οζιέ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις