Formula 1: Σκούρα τα πράγματα για το Οστιν

Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2011 08:00
A- A A+

Ο Μπέρνι Εκλεστοουν ανέφερε σήμερα σε δηλώσεις του στο Associated Press ότι είναι έτοιμος να θέσει εκτός τον Αμερικάνικο αγώνα. Ηδη, πριν από μερικές ημέρες είχε εκφράσει τις ανησυχίες του σχετικά με την εξέλιξη της κατάστασης, θεωρώντας ότι το βασικό πρόβλημα ήταν η έλλειψη επικοινωνίας μεταξύ της εταιρείας που διαχειρίζεται τα δικαιώματα διεξαγωγής του αγώνα (Full Throttle Productions) και της εταιρείας που κατασκευάζει την πίστα (Circuit of the Americas – COTA).

Η διακοπή των εργασιών όμως από την αρχή αυτής της εβδομάδας εξώθησε την κατάσταση στα όρια με τον 80χρονο Βρετανό να παραδέχεται πως υπάρχει μεγάλος κίνδυνος ματαίωσης του συγκεκριμένου αγώνα. «Κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε για να γίνει αυτός ο αγώνας», δήλωσε ο Εκλεστοουν, ο οποίος αποκάλυψε ότι το συμβόλαιο με την Full Throttle Productions ματαιώθηκε πρόσφατα και πως έχει ήδη ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την Circuit of Americas, η οποία διαμαρτύρεται ότι οι συζητήσεις σχετικά με το συμβόλαιο δεν έχουν προχωρήσει, όπως είχε συμφωνηθεί.

Επιπλέον, ο Εκλεστοουν σημείωσε ότι δεν έχει λάβει κάποια πληρωμή ως εγγύηση από την COTA. Για να διευθετηθεί η κατάσταση έχει δώσει στην αμερικανική εταιρεία τρεις εβδομάδες προθεσμία. Σε διαφορετική περίπτωση θα κληθούν να αντιμετωπίσουν την περίπτωση ακύρωσης του αγώνα από το πρόγραμμα της FIA. Κάτι τέτοιο προτίθεται να γίνει στις 7 Δεκεμβρίου στη συνάντηση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (της FIA) στο Νέο Δελχί.

Ο Εκλεστοουν εξήγησε ότι αρχικά είχε συμφωνήσει με την Full Throttle Productions, έχοντας υπογράψει και τα σχετικά επίσημα έγγραφα. Στη συνέχεια όμως ξεκίνησαν οι αναβολές, σε ημερομηνίες, πιστωτικές επιστολές και όλα όσα έπρεπε να είχαν γίνει.

«Είχαμε μία συμφωνία με την Full Throttle Productions. Ολα είχαν υπογραφεί και σφραγισθεί, αλλά ξεκινήσαμε να αναβάλλουμε ημερομηνίες, σημαντικές πιστωτικές επιστολές και στοιχεία που θα έπρεπε να είχαν σταλεί και τίποτα από αυτά δεν έγινε.

Τότε κάποιοι άλλοι άνθρωποι (σ.σ. η COTA) έκαναν την εμφάνισή τους, υποστηρίζοντας ότι ήθελαν να κάνουν πράγματα, αλλά είχαν προβλήματα με τον Τάβο (σ.σ. Χέμουλντ, της Full Throttle Productions). Ανέφεραν ότι είχαν την πίστα και ότι ήθελαν μια συμφωνία μαζί μου. Τους απήντησα ότι θα έπρεπε να ξεδιαλύνουν την κατάσταση με τον Τάβο, κάτι που είπαν ότι θα έκαναν. Αυτό όμως πλέον δεν μετράει, διότι ματαιώσαμε το συμβόλαιο μας με τον Τάβο ύστερα από αθέτηση συμφωνιών.

Τον περιμέναμε έξι μήνες για να αποκαταστήσει ο πρόβλημα. Γνωρίζει αρκετά καλά το λόγο που εμείς ακυρώσαμε τη συμφωνία. Οι άλλοι άνθρωποι όμως δεν έχουν κάποιο συμβόλαιο. Το μόνο που τους συζητάμε ήταν να μας δώσουν μία πιστωτική επιστολή.

Θέλαμε να διασφαλίσουμε τα χρήματα που θα μας έδιναν. Αυτό γίνεται μέσω πιστωτικής επιστολής, λογικά μέσω τράπεζας. Εάν δεν έχουν τα χρήματα, το βρίσκουν δύσκολο να πάρουν μια πιστωτική επιστολή. Επομένως και εμείς δεν εκδίδουμε συμβόλαιο», δήλωσε ο Μπέρνι Εκλεστοον ξεδιαλύνοντας τη θολή κατάσταση που αφορούσε στην συγκεκριμένη πίστα και το τι έχει διαδραματιστεί όλο αυτό το χρόνικό διάστημα.

Η ουσία είναι πως αν ακυρωθεί ο αγώνας στο Οστιν, η Formula 1 θα επισκεφθεί τις ΗΠΑ το 2013 στο σιρκουΐ του Νιου Τζέρσεϊ, όπου αυτός θα είναι και ο μοναδικός αγώνας επί αμερικανικού εδάφους.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις