Formula 1: Τρίτη ημέρα δοκιμών νέων οδηγών

Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2011 20:09
UPD:18/11/2011 02:09

A- A A+

Ο νεαρός Γάλλος με την RB7 σημείωσε τον καλύτερο του χρόνο την πρωϊνή περίοδο και ήταν μόλις τέσσερα δέκατα πιο αργός από εκείνον που πέτυχε ο Σεμπάστιαν Φετελ στον αγώνα του προηγούμενου Σαββατοκύριακου, κατακτώντας έτσι την πολ ποζίσιον.

Επιπλέον, ο Βερνιέ που εντυπωσίασε με την απόδοσή του τους αθρώπους της Red Bull, ήταν ο μοναδικός πιλότος που κατέβηκε κάτω από τα 1:30 δευτ. ενώ απείχε περίπου στα δύο δευτερόλεπτα από τον δεύτερο Σαμ Μπερντ της Mercedes GP. Η επίδοσή του Γάλλου πιλότου είναι αρκετά σημαντική καθώς έτρεξε μόλις 46 γύρους στο κοκπιτ της RB7, την οποία δεν είχε οδηγήσει ξανά μέχρι πριν την έναρξη αυτού του τριημέρου των δοκιμών. Στο παρελθόν είχε περάσει από την Toro Rosso όταν δοκίμασε τις δυνάμεις στις ελεύθερες δοκιμές των αγώνων, της Κορέας (με βροχή) και του Αμπου Ντάμπι (το προγηούμενο Σαββατοκύριακο).

Ο ίδιος δηλώνει πολύ χαρούμενος με την απόδοσή του. «Ολα αυτά δείχνουν ότι έχω μια πορεία στη Formula 1», δήλωσε στο Autosport o Βερνιέ και συνέχισε: «Εκανα ό,τι καλυτερο μπορούσα αυτές τις τρεις ημέρες και τώρα μόνο ένα πραγματα έχω να κάνω ακόμη, να οδηγήσω στη Βραζιλία. Πραγματικά, είμαι πολύ ικανοποιημένος. Αυτές ήταν τρεις μεγάλες ημέρες για εμένα και είμαι πολύ χαρούμενος με ό,τι προλεσεφε στην ομάδα. Ολα πήγαν καλά», σημείωσε ο 21χρονος που στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς, το επόμενο Σαββατοκύριακο, στη Βραζιλία, θα οδηγήσει και πάλι στις πρώτες ελευθερες δοκιμές μια Toro Rosso.

Στη δεύτερη θέση σήμερα των δοκιμών τερμάτισε ο Σαμ Μπερντ της Mercedes GP. Η ομάδα του Μπράκλεΐ επικεντρώθηκε στην αξιολόγηση των νέων εξατμίσεων για το 2012. Στόχος τόσο της ομάδας όσο και του πιλότου δεν ήταν η επίτευξη καλών χρόνων αλλά η συλλογή πολύτιμων και αξιοποιήσιμων πληροφοριών. Για το λόγο αυτό ο Μπερντ πραγματοποίσηε σημέρα 102 γύρους μέσα στην πίστα ενώ το απόγευμα κατάφερε να καταταγει δεύτερος.

Πϊσω του περίπου μισό δευτερόλεπτο ήταν ο Ζιλς Μπιανκί της Ferrari, ολοκληρώνοντας 106 γύρους μέσα στην πίστα, τους περισσότερους από όλους. Ο νεαρός Γάλλος οδηγός την απογευματινή περίοδο εστίασε σε δοκιμές πάνω στα ελαστικά και τη συμπεριφορά τους στις μεγάλες ευθείες. Λίγο παραπάνω από δύο δέκατα του δευτερολέπτου και τέταρτος μετά από 87 γύρους, τερμάτισε ο Ολιβερ Τούρβεΐ, επιστρέφοντας στις μονοθέσιο της McLaren.

Μερικά χιλιοστά πίσω από τον Τούρβεϊ ήταν ο Μαξ Τσίλτον που επέστρεψε στις δοκιμές μετά την πρώτη ημέρα με την Force India. O Βρετανός πιλότος βελτίωσε αρκετά την επίδοσή του σε σχέση με την πρώτη ημέρα δοκιμών που συμμετείχε (περίπου 1,5 δευτ.).

Τον έκτο καλύτερο χρόνο πέτυχε ο Εστεμπαν Γκουτιέρες με τη Sauber, ο οποίος όμως δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει την προσπάθειά του καθώς έχασε τον έλεγχο του μονοθέσιου στη στροφή 2 με αποτέλεσμα να καταστρέψει τη ζάντα. Τρία στα τρία για τον ΖανπΕρίκ Βερνιέ που ήταν και σήμερα, τρίτη ημέρα στις δοκιμές νέων οδηγών για τις ομάδες στη Γιας Μαρίνα, ο ταχύτερος όλων. Ωε επακόλουθο ήταν να γβει στην πίστα η κόκκινη σημαία.

Ο Μίρκο Μπορτολότι στην πρώτη του φορά στο τριήμερο νέων δοκιμών ανέβασε τη Williams στην έβδομη θέση. Ο χρόνος του ήταν ένα δευτερόλεπτο πιο αργός από τον καλύτερο του Βάλτερι Μπότας που αντικαθιστατούσε στηνΒρετανική ομάδα.

Τέσερα δέκατα πιο πίσω από τον Μπορτολότι ήταν ο Κέβιν Τσεκόν που ξαναμπήκε την απογευματινή περίοδο στην πίστα με την Toro Rossο. O Tσεκόν διαδέχθηκε τον Στέφανο Κολέτι και αν και συμπλήρωσε μόνο 35 γύρους ήταν ο ταχύτερος από αυτό το δίδυμο. Ο Κολέτι έμεινε εκτός δεκάδας, όντας ενδέκατος.

Ο Αλεξάντερ Ρόσι με την Lotus ήταν ένατος, έχοντας όμως προβλήματα με τον χώρο του κοκπιτ, λόγω του ύψους του. Την πρώτη δεκάδα ολοκλήρωσε ο Γαν Τσαρούζ φτάνοντας τους τρεις οδηγούς που δοκίμασε η Renault αυτό το τριήμερο.

Τον δωδεκατο χρόνο, αλλά με περισσότερους γύρους στο ενεργητικό του σήμερα (51 έναντι 9 χθες) ο Ναθάνιελ Μπερτόν με την HRT, ο οποίος ήταν καλύτερος των δύο Virgin των Ρόμπερτ Γουΐκενς και Σαρλς Πικ,αντίστοιχα.

Αναλτυικά τα αποτελέσματα<

Οδηγός Ομαδα-μονοθέσιο Χρόνος

1. Ζαν-Eρίκ Βερνιέ Red Bull RB7 1:38.917

2. Σαμ Μπερντ Mercedes W02 1:40.897

3. Ζουλς Μπιανκί Ferrari 150 1:41.347

4. Oλιβερ Tούρβεϊ McLaren MP4-26 1:41.513

5. Mαξ Τσίλτον Force India VJM-04 1:41.575

6. Eστεμπαν Γκουτιέρεζ Sauber C30 1:42.049

7. Μίρκο Μπορτολότι Williams FW33 1:43.277

8. Kέβιν Τσεκόν Toro Rosso STR6 1:43.686

9. Aλεξάντερ Ρόσι Lotus T128 1:44.283

10. Γαν Τσαρούζ Renault R31 1:44.470

11. Στέφανο Κολέτι Toro Rosso STR6 1:44.545

12. Nαθάνηελ Μπερτόν ΗRT F111 1:45.839

13. Ρόμπερτ Γουΐκενς Virgin MVR-02 1:45.934

14. Σαρλς Πικ Virgin MVR-02 1:46.348

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις