Formula 1: Αποδέχεται τη συγνώμη του Πετρόφ η Renault

Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2011 17:39

A- A A+

Η ομάδα του Ενστοουν μέσω του επικεφαλής της Ερίκ Μπουγέ θεώρησε ότι η συμπεριφορά του Πετρόφ ήταν απλά ένα περιστατικό που υποδηλώνει ότι ο Ρώσος οδηγός υπέπεσε σε ανθρώπινο λάθος και ότι νοιάζεται πολύ για την ομάδα.

«Η συνέντευξη δόθηκε μερικά λεπτά αφότου ο Πετρόφ βγήκε από το μονοθέσιο. Ο αγώνας ήταν σκληρός και ήταν απογοητευμένος που δεν κέρδισε κάποιο βαθμό. Ηταν καταβεβλημένος. Οι οδηγοί δεν είναι ρομπότ, είναι άνθρωποι. Οπως κάθε οδηγός, έτσι και ο Βιτάλι είναι ανταγωνιστικός. Εάν ήταν στο βάθρο των νικητών, θα παραπονιόταν γιατί δεν θα είχε κερδίσει τον αγώνα. Λαμβάνουμε όλο το περιστατικό ως μεμονομένο», δήλωσε το «αφεντικό» της Renault F1.

H ουσία είναι ότι η ομάδα του Ενστόουν δε θέλησε να δώσει μεγαλύτερη έκταση στο γεγονός έτσι ώστε να φανεί ότι υπάρχει πρόβλημα.

Ολα ξεκίνησαν από τις δηλώσεις του Πετροφ αμέσως μετά τον αγώνα στο Αμπου Ντάμπι σε ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο. Εκεί καταφερόταν εναντίον της ομάδας του υποστηρίζοντας ότι έχουν χαθεί σημαντικοί βαθμοί κατά την διάρκεια της σεζόν λόγω προβλημάτων στην εξέλιξη του μονοθεσίου αλλά και στα λάθη στρατηγικής.

«Δυστυχώς δεν μπορώ να πω κάτι άσχημο για την ομάδα, το αναφέρει το συμβόλαιο μου. Ωστόσο πολλά έχουν ειπωθεί σχετικά με αυτό στα media. Ο κόσμος αναφέρει ότι η ομάδα δέχεται κρτική από τους οδηγούς της. Συγνώμη, διαβάσατε τις συνεντεύξεις μου, έχω εγώ κάνει κριτική παρά το γεγονός ότι έχουμε χάσει τόσες φορές; Πόσο μας έχουν στοιχίσει τα πιτστοπ; Η στρατηγική;

Εχουμε χάσει θέσεις σε περίπου 10 αγώνες και παραπάνω. Ακόμη και με πιο αργό μονοθέσιο θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει κάποιους βαθμούς, θα μπορούσαμε να είχαμε τερματίσει στους βαθμούς αν είχαμε καλή στρατηγική.

Δε μπορούσα όμως να πω στις συνεντεύξεις μου ότι χάσαμε λόγω των πιτστόπ. Και δε μπορώ να το συζητώ και τώρα. Αλλά δε μπορώ άλλο να μείνω σιωπηλός. Τελείωσε. Δε μπορώ πια να τα κρατώ όλα μέσα μου», ξέσπασε ο Πετρόφ, ο οποίος σημείωσε ότι στην αρχή η R31 ήταν ανταγωνιστική αλλά τα αεροδυναμικά βοηθήματα που ήρθαν δε βοήθησαν.

«Στην αρχή της χρονιάς για τους πρώτους πέντε με έξι αγώνες φαινόμασταν πολύ δυνατοί. Δε μπορούσαμε να ανταγωνιστούμε τις Ferrari, Red Bull ή McLaren, αλλά ήμασταν κοντά στις Ferrari και πιο γρήγοιροι από τις Mercedes.

Ηταν πολύ εύκολο για εμάς να προκριθούμε από τη δεύτερη περίοδο των κατατακτήριων δοκιμών στην τρίτη, χρησιμοποιώντας ένα σετ ελαστικών. Δε χρησιμοποιούσαμε καν όλη την ισχύ ή δεν πιέζαμε 100% για να περάσουμε στην τρίτη περίοδο. Στους πρώτους έξι αγώνες αυτό ήταν πολύ εύκολο.

Oταν όμως τα νέα αεροδυναμικά εξαρτήματα ήρθαν, λόγω των εξατμίσεων μπροστά, δεν ηταν αποτελεσματικά. Δουλέψαμε πάνω στην εμπρός πτέρυγα, την πίσω, το πάτωμα, αλλά ο,τιδήποτε και να αλλάζαμε ήταν μάταιο.

Για περίπου 10 αγώνες δεν είχαμε κάτι, επομένως είχαμε το ίδιο μονοθέσιο με αυτό που ξεκινήσαμε την χρονιά», δήλωσε ο Βιτάλι Πετρόφ.

Η δυσαρέσκεια του Ρώσου πιλότου ήταν εμφανής και το ξέσπασά του αυτό για πολλούς έθεσε σε κίνδυνο τη θέση του στην Renault για την επόμενη χρονιά. Ο ίδιος κατάλαβε ότι η πράξη του δεν ήταν η αρμόζουσα και άμεσα απέστειλε επιστολή στην ομάδα όπου εξέφραζε τη συγνώμη του, θεωρώντας πως ό,τι έκανε δεν ήταν ούτε αναγκαίο, ούτε πρέπον.

Ο Πετρόφ δικαιολόγησε τη στάση του λέγοντας πως η συνέντευξη δόθηκε αμέσως μετά τον αγώνα με την αδρεναλίνη του να έχει «χτυπήσει» κόκκινο και εκείνον να είναι απογοητευμένος που δεν τερμάτισε μέσα στους βαθμούς.

«Δεν ψάχνω για δικαιολογίες, αλλά η αδρεναλίνη μου ήταν σε υψηλά επίπεδα, λόγω του αγώνα. Ημουν εξουθενωμένος και όπως κι εσείς, απογοητευμένος που δε μπόρεσα να τερματίσω μέσα τους δέκα πρώτους. Συνειδητοποιώ ότι η χρονιά ήταν αρκετά σκληρή τόσο για εσάς όσο και για εμένα και δεν έπρεπε να πω αυτά που είπα. Και πάλι θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη και να σας υποσχεθώ ότι δεν προκειται να ξανασυμβεί. Ολοι πιέσαμε όσο περισσότερο μπορούσαμε αυτή τη χρονιά και έχω μία ακόμη, τελευταία, ευκαιρία για να προσπαθήσω να σας κάνω υπερήφανους στην Βραζιλία, το επόμενο Σαββατοκύριακο», έγραψε στην επιστολή του προς τη Renault ο Βιτάλι Πετρόφ δίνοντας την υπόσχεση ότι θα βάλει τα δυνατά του.

Η Renault από την πλευρά της αποδέχθηκε την απολογία του Ρώσου και δεν θέλησε να δώσει συνέχεια στο συμβάν. Το θέμα είναι αν ισχύει αυτό ή αν με τη στάση της αυτή προσπαθεί να περιορίσει τη δημοσιότητα που έχει πάρει το θέμα έτσι ώστε να «τιμωρήσει» στη συνέχεια το Πετρόφ με τον δικό της τρόπο. Το μέλλον θα δείξει.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις