Formula 1: Δοκιμές νέων ελαστικών στη Βραζιλία

Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2011 23:48

A- A A+

Ετσι, στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής πριν τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς, ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος ελαστικών της Formula θα δώσει στις ομάδες ελαστικά με προδιαγραφές του 2012.

Πέραν της ιδιαίτερα μαλακής γόμας που δοκιμάστικε στη Γιας Μαρίνα τόσο στον αγώνα όσο και κατά το τριήμερο των δοκιμών νέων οδηγών, αναμένεται να δοθούν στις ομάδες δύο επιπλέον σετ μιας πειραματικής, σκληρής γόμας, η οποία προς το παρόν έχει δοκιμαστεί από τον Λούκας ντι Γκράσι και στο Toyota TF109 στις πίστες της Χερέθ και της Βαρκελώνης, αντίστοιχα.

Τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί από τη μαλακή γόμα στο Αμπου Ντάμπι, αλλά και από την σκληρή αυτό το τριήμερο, αναμένεται να συγκεντρωθούν και να εκτιμηθούν από τους μηχανικούς της Ιταλικής εταιρείας καθώς ετοιμάζουν τα ελαστικά για το 2012.

Οπως δήλωσε ο αγωνιστικός διευθυντής της Pirelli Πωλ Χέμπερι υπάρχει περίπτωση να αλλάξουν οι τύποι των ελαστικών που υπάρχουν μέχρι στιγμής, πάνω στην προσπάθεια της Ιταλικής εταιρείας να δημιουργήσει μια σειρά επιθετικών προϊόντων.

«Είναι πολύ βασικό να μη στεκόμαστε μόνο στα ονόματα των ελαστικών: αυτό που ονομάζουμε «μαλακό» θα μπορούσε να είναι μεσαίο την επόμενη χρονιά καθώς αυτό υποδηλώνει η διαδικασία δοκιμών. Γενικά, τα ελαστικά θα είναι λιγότερα συντηρητικά του χρόνου αφού το δεύτερο μισό της φετινής χρονιάς απέδειξε πόσο καλά έχουν καταλάβει οι ομάδες το προϊόν μας. Κάτι που μας επέτρεψε να κάνουμε κάποιες ομολογουμένως επιθετικές επιλογές όπως η πολύ μαλακή και η μαλακή γόμα στην Κορέα».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις