Αυστηρότερες κυρώσεις κατά του Ιράν προτείνει το Παρίσι

Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2011 00:17
A- A A+

Δέσμη αυστηρότερων κυρώσεων προς το Ιράν πρότεινε η Γαλλία στους εταίρους της, προκειμένου να πειστεί η Τεχεράνη να εγκαταλείψει το στρατιωτικό πυρηνικό της πρόγραμμα.

Συγκεκριμένα, μέσω επιστολής στους ηγέτες της Γερμανίας, του Καναδά, των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας και της Βρετανίας, καθώς και στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το Παρίσι ζήτησε τη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων της ιρανικής κεντρικής τράπεζας και την αναστολή της αγοράς πετρελαίου.

«Την ώρα που το Ιράν επιταχύνει το πυρηνικό του πρόγραμμα, αρνείται να διαπραγματευτεί και καταδικάζει το λαό του στην απομόνωση, η Γαλλία προτείνει νέες κυρώσεις για να πείσει το Ιράν ότι πρέπει να διαπραγματευτεί», επισημαίνει ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας.

Τα Ηλύσια Πεδία εκτιμούν ότι «η συμπεριφορά του ιρανικού καθεστώτος αποτελεί σοβαρή και επείγουσα απειλή για την ειρήνη».

Λίγο αργότερα, ο Καναδάς ανακοίνωσε ότι επιβάλλει νέες κυρώσεις κατά του Ιράν, μπλοκάροντας όλες τις συναλλαγές με τη χώρα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Βουλής των Κοινοτήτων Πίτερ Βαν Λόαν.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή