Champions League: Προκρίθηκαν Ιντερ και Μπενφίκα

Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2011 23:55
UPD:23/11/2011 17:34

Το ντέρμπι της 5ης ημέρας, ανάμεσα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Μπενφίκα βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με σκορ 2-2, με τους Πορτογάλους να φτάνουν τους 9 βαθμούς κι ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της τελευταίας αγωνιστικής με την Οτελούλ, να «σφραγίζουν» το πρώτο εισιτήριο για την επόμενη φάση.

A- A A+

1ος όμιλος

Η Νάπολι έγινε το μεγάλο φαβορί, μία αγωνιστική πριν το τέλος της φάσης των ομίλων, για να πάρει το εισιτήριο για τους «16». Με δύο γκολ του Καβάνι επικράτησε 2-1 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και θέλει απλά μία ισοπαλία στο «Μαδριγάλ» με την αδιάφορη Βιγιαρεάλ, προκειμένου να «σφραγίσει» το δεύτερο εισιτήριο.

Η Μπάγερν Μονάχου, που είχε εξασφαλίσει την πρόκριση, επικράτησε εντός έδρας της Βιγιαρεάλ με 3-1, με δύο γκολ του Φρανκ Ριμπερί

2ος όμιλος

Την πρόκρισή της στην επόμενη φάση πανηγυρίζει από σήμερα η Ιντερ, παρά το 1-1 με την Τραμπζονσπόρ, στην Τουρκία. Από κει και πέρα τρεις ομάδες διεκδικούν το δεύτερο εισιτήριο, με τους Τούρκους να θέλουν τουλάχιστον την ισοπαλία στη Γαλλία επί της Λιλ, η οποία πέτυχε την πρώτη της νίκη στη διοργάνωση, με 2-0 εκτός έδρας επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και μπήκε για τα καλά στο παιχνίδι της πρόκρισης. Οι Ρώσοι, παρά την ήττα τους βρίσκονται μέσα στη διεκδίκηση του δεύτερου εισιτηρίου, αρκεί να νικήσουν στο Μιλάνο και να μην υπάρξει νικητής στο άλλο ματς του ομίλου.

3ος όμιλος

Την τελευταία αγωνιστική θα κριθεί η δεύτερη θέση που οδηγεί στους «16» της διοργάνωσης, καθώς η Μπενφίκα είναι από χθες στον νοκ άουτ γύρο του Champions League. Το ντέρμπι της 5ης ημέρας, ανάμεσα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Μπενφίκα βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με σκορ 2-2, με τους Πορτογάλους να φτάνουν τους 9 βαθμούς κι ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της τελευταίας αγωνιστικής με την Οτελούλ, να «σφραγίζουν» το πρώτο εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Οι «μπέμπηδες», πλέον, κινδυνεύουν να μείνουν εκτός διοργάνωσης, για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια από την φάση των ομίλων. Η Βασιλεία προηγήθηκε 3-0 εκτός έδρας της Οτελούλ, ωστόσο, έκανε τα εύκολα δύσκολα και τελικά πήρε τη νίκη με 3-2. Η ελβετική ομάδα, πλέον, με νίκη την τελευταία αγωνιστική επί της Μάντσεστερ Σίτι, εντός έδρας, παίρνει την πρόκριση για τους «16» κι αφήνει εκτός τους περσινούς φιναλίστ του τελικού.

4ος όμιλος

Η Ρεάλ Μαδρίτης απέδειξε γι’ άλλη μια φορά ότι είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Ευρώπη. Στα πρώτα 8 λεπτά του αγώνα με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ προηγήθηκε 3-0, το ημίχρονο έκλεισε στο 4-0 και το ματς τελείωσε 6-2. Οι «μερένχες» σε 5 αγώνες έχουν ισάριθμες νίκες με 17-2 τέρματα!

Σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης για την επόμενη φάση πήρε ο Αγιαξ, που απέσπασε «λευκή» ισοπαλία στο «Ζερλάν» από τη Λιόν. Οι Ολλανδοί θέλουν μία ισοπαλία την τελευταία αγωνιστική στο Αμστερνταμ με τη Ρεάλ, προκειμένου να περάσουν στους «16».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις