Βαλβέρδε: Σπουδαία η νίκη μας

Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2011 01:24

A- A A+

Ο προπονητής του Ολυμπιακού είχε δηλώσει την Τρίτη, πως οι παίκτες του θα κυνηγούσαν τη νίκη για να έχουν ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση του Champions League.

«Σίγουρα είναι μία πολύ σπουδαία νίκη για εμάς σήμερα. Ξέραμε ότι μας έκανε μόνο η νίκη. Προσπαθήσαμε πολύ για να τα καταφέρουμε. Ξέραμε ότι η Μαρσέιγ είναι επικίνδυνη στις στημένες φάσεις και στις αντεπιθέσεις. Με τόσες απουσίες που είχαμε ξέραμε ότι θα ήταν πολύ δύσκολο αυτό που πετύχαμε. Η ομάδα στάθηκε πολύ καλά στα πόδια της και έχουμε να πούμε μόνο καλά λόγια. Θα πρέπει να ευχαριστήσουμε τους παίκτες και τον κόσμο που ήρθε για να μας υποστηρίξει για αυτό που έγινε σήμερα», σχολίασε στην αρχική του τοποθέτηση στη συνέντευξη Τύπου.

«Ειλικρινά πιστεύω ότι και στα τρία ματς πήγαμε για να κερδίσουμε. Σήμερα ξέραμε ότι ήταν πιο δύσκολο λόγω των πολλών απουσιών μας. Παρότι δεν είχαμε νικήσει σε αυτά τα ματς, πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι είχαμε να αναγνωρίσουμε και πολύ δύσκολους αντιπάλους», συνέχισε.

Σχετικά με τις ελπίδες πρόκρισης της ομάδας του, είπε: «Αυτή που έχει το πλεονέκτημα είναι η Μαρσέιγ που βρίσκεται πιο μπροστά από εμάς. Εξαρτάται από τον εαυτό της. Αν κερδίσει την Ντόρτμουντ θα προκριθεί. Εμείς θα κοιτάξουμε να κερδίσουμε την Aρσεναλ, γιατί μόνο αυτή την επιλογή έχουμε για να περάσουμε στην επόμενη φάση του Champions League. Όμως επαναλαμβάνω ότι το προβάδισμα το έχει η Μαρσέιγ».

Τέλος, για το πόσο πιο βελτιωμένη περιμένει τον Ολυμπιακό στο μέλλον, δήλωσε: «Είμαστε φυσικά χαρούμενοι γιατί κάνουμε καλά παιχνίδια εκτός έδρας και αντιμετωπίζουμε πολύ καλές ομάδες όπως η Aρσεναλ, Ντόρτμουντ και Μαρσέιγ. Πιστεύω ότι υπάρχει περιθώριο βελτίωσης. Και σήμερα μπορούσαμε να παίξουμε καλύτερα».

Στον αντίποδα ο προπονητής της Μαρσέιγ, Ντιντιέ Ντεσάμπ, παραδέχθηκε την ανωτερότητα των «ερυθρολεύκων».

«Ακόμη και μία ισοπαλία θα ήταν αρκετή για μας, αλλά δεν μπορώ να πω πως ο Ολυμπιακός δεν άξιζε τη νίκη. Είχαμε αρκετές δυσκολίες να ελέγξουμε το παιχνίδι, αλλά κάναμε ευκαιρίες. Το παιχνίδι μας ξέφυγε στα τελευταία λεπτά. Αν ο Μανταντά δεν ήταν σε εξαιρετική μέρα, ίσως να δεχόμασταν νωρίτερα κάποιο γκολ. Η ομαδική μας απόδοση δεν ήταν όσο καλή έπρεπε για ένα τέτοιο παιχνίδι. Μισώ την ήττα κι όταν χάνω δεν μπορώ να χαμογελάσω. Είμαι πολύ απογοητευμένος, αλλά δεν τα παρατάω».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις