Formula 1: Mία ζώνη DRS στη Βραζιλία

Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2011 12:39

A- A A+

Η ζώνη θα υφίσταται από τα μέσα της στροφής 2 της πίστας με την ενεργοποίησή της να ξεκινά 70 μέτρα μετά τη στροφή 3. Ειδικότερα, θα υπάρχει στην ευθεία Reta Oposta μεταξύ των στροφών Cruva do Sol και Subida do Lango, αντίστοιχα.

H FIA θεωρεί ότι η θέσπιση μιας και μόνο ζώνης DRS στην πίσω ευθεία είναι αρκετή για την συγκεκριμένη πίστα. Και αυτό γιατί η μεγάλη ευθεία στο Ιντερλάγκος διευκολύνει κατά πολύ τις προσπεράσεις, επομένως δεν ήθελε να διευκολύνει ακόμη περισσότερο τον αγώνα με την ύπαρξη διπλής ζώνης DRS.

Αλλαγές στην πίστα

Mε αφορμή τα θανατηφόρα ατυχήματα που έχουν συμβεί στο παρελθόν, πολλά έχουν ακουστεί για την ασφάλεια της πίστας στη Βραζιλία.

Οι διοργανωτές όπως τόνισε ο τεχνικός διευθυντής της FIA, Τσάρλι Γουάτινγκ, την επόμενη χρονιά αναμένεται να προβούν σε βελτιώσεις με γνώμονα την ασφάλεια των οδηγών και των θεατών.

Εχει προγραμματιστεί να ανασχεδιαστεί η έξοδος της τελευταίας στροφής και η είσοδος στα πιτς, ιδίως μετά τα δύο θανατηφόρα δυστυχήματα τον περασμένο Απρίλιο.

Υπολογίζεται ότι οι όποιες τροποποιήσεις στην πίστα θα είναι έτοιμες έγκαιρα μέχρι τον αγώνα της επόμενης χρονιάς στις 25 Νοεμβρίου.

«Υπάρχουν κάποιες μικρές αλλαγές στην πίστα (σ.σ. για αυτό το σαββατοκύριακο) αλλά του χρόνου θα είναι μεγαλύτερες: Ελπίζουμε ότι θα ετοιμαστεί νέα είσοδος στα πιτς και μια μεγαλύτερη έξοδος στην τελευταία στροφή. Αυτό είναι όμως σημαντικό έργο και απαιτεί την αφαίρεση μερικών μόνιμων εξέδρων. Εχουμε τη διαβεβαίωση της πόλης του Σάο Πάολο ότι θα υποστηρίξουν αυτό το σχέδιο», δήλωσε ο Τσάρλι Γουάιτινγκ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις