Formula 1: Φέτελ, ο άνθρωπος των ρεκόρ

Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2011 15:40

Αντριαν Νιούι και Σεμπάστιαν Φέτελ, δίδυμο επιτυχία για τη Red Bull.

A- A A+

Τελευταίο σημείο αναφοράς η ισοφάριση των 14 πολ ποζίσιον σε μια χρονιά του Νάιτζελ Μάνσελ, ένα ρεκόρ που ίσχυε από το 1992.

Ο Φέτελ αυτό το Σαββατοκύριακο στη Βραζιλία θα προσπαθήσει να σπάσει το κατόρθωμα αυτό του Βρετανού παγκόσμιου πρωταθλητή, φτάνοντας τις 15 πολ ποζίσιον σε 19 αγώνες.

Όπως και ο Μάνσελ (έτσι και ο Φέτελ) τη χρονιά (το 1992) που σημείωσε αυτό το ρεκόρ κατάφερε να κατακτήσει με ιδιαίτερη ευκολία το πρωτάθλημα. Μάλιστα ο τίτλος αυτός ήταν και μοναδικός για τον πιλότο της Williams, τότε.

Και οι δύο οδηγοί έχουν ένα κοινό σημείο ή μάλλον καλύτερα έναν κοινό παράγοντα που ακούει στο όνομα Αντριαν Νιούι. Ο Βρετανός σχεδιαστής είχε αναλάβει τόσο την πρωταθλήτρια Williams FW14B όσο και την RB7 της Red Bull (όπως και όλα τα μονοθέσια της ομάδας από τα τέλη Νοεμβρίου του 2005). Με την Williams ο Νιούι κατέκτησε το πρώτο του πρωτάθλημα κατασκευαστών. Ακολούθησαν άλλα τέσσερα (1993, 1994, 1996, 1997). Στη συνέχεια συνεργάστηκε με τη McLaren όπου έμεινε περίπου επτά χρόνια, κερδίζοντας κι εκεί έναν τίτλο στους κατασκευαστές για να ακολουθήσουν δύο ακόμα με τη Red Bull και τον Σεμπάστιαν Φέτελ στο μονοθέσιο (2010, 2011).

Ένα ρεκόρ που δε μπόρεσε φέτος να καταρρίψει ο Γερμανός παγκόσμιος πρωταθλητής ήταν οι 13 νίκες σε μια χρονιά του Μίκαελ Σουμάχερ που κρατάει από το 2004. Θα είχε μια πιθανότητα να τα καταφέρει, εάν δεν είχε εγκαταλείψει (πρώτη φορά φέτος) στον προηγούμενο αγώνα, στη Γιας Μαρίνα. Τώρα πλέον στοχεύει στην δωδέκατη νίκη του σε 19 αγώνες, επίδοση που θα είναι η δεύτερη καλύτερη στην ιστορία της Formula 1.

Εμπόδιο σε αυτή την προσπάθεια του Φέτελ αναμένεται να είναι, όπως δείχνουν στους τελευταίους αγώνες, τα μονοθέσια της McLaren. Η ομάδα του Γουόκινγκ θέλει να ολοκληρώσει την χρονιά με δύο συνεχόμενες νίκες (όπως η Red Bull τα δύο τελευταία χρόνια) με τους Λιούις Χάμιλτον και Τζένσον Μπάτον να αναζητούν τη νίκη σε μια πίστα όπου κατέκτησαν τους παγκόσμιους τίτλους του το 2008 και 2009, αντίστοιχα.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις