Formula 1: Επιστρέφει ο Ντέιβ Ράιαν;

Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2011 19:30
UPD:25/11/2011 07:00

A- A A+

O Νεοζηλανδός είχε συνδέσει το όνομά του με το σκάνδαλο που είχε ξεσπάσει στον εναρκτήριο αγώνα του πρωταθλήματος το 2009, στην Αυστραλία, όταν ο Λιούις Χάμιλτον είχε πει ψέματα στους αγωνοδίκες σχετικά με το προσπέρασμα του Γιάρνο Τρούλι σε αυτόν κι ενώ το αυτοκίνητο ασφαλείας βρισκόταν στην πίστα.

Αρχικά, όταν κλήθηκαν τόσο ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής, όσο και ο Ράιαν από τους αγωνοδίκες μετά το τέλος του αγώνα να δώσουν εξηγήσεις για το συμβάν που είχε ως αποτέλεσμα να τιμωρηθεί τότε ο Τρούλι (διότι πέρασε τον Βρετανό ενώ απαγορεύεται όσο υπάρχει στην πίστα το αυτοκίνητο ασφαλείας), και οι δύο αρνήθηκαν ότι συνεννοήθηκαν.

Στη συνέχεια όμως η ενδοεπικοινωνία της ομάδας αποκάλυψε το αντίθετο, με αποτέλεσμα ο Χάμιλτον να ανασκευάσει τις αρχικές του δηλώσεις λέγοντας ότι ο Ράιαν του είχε πει να αναφέρει πως η ομάδα δεν του είπε να αφήσει τον Τρούλι τον περάσει.

Στην ουσία ο Ράιαν ήταν αυτός που ανέλαβε όλο το φταίξιμο του διασυρμού της McLaren με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί από την Βρετανική ομάδα μετά από 35 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Ο Νεοζηλανδός πλέον εξετάζει το ενδεχόμενο επιστροφής του στη Formula 1 και για αυτό το λόγο θα ταξιδέψει με τη Renault στη Βραζιλία για να δει τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας και να σκεφτεί αν αποτελεί μια ευκαιρία για αυτόν να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε αυτή.

«Νομίζω ότι διαθέτει πολύτιμη εμπειρία από τη McLaren, η οποία μπορεί να μας βοηθήσει. Εδώ (σ.σ. στη Βραζιλία) θα συναντήσει την ομάδα, εμάς και θα δει πως κυλούν τα πράγματα», δήλωσε ο επικεφαλής της Renault στο Autosport, Ερίκ Μπουγέ, ενώ σε ερώτηση αν είναι πιθανή μια επιστροφή του Ράιαν στη Formula 1 και μια συνεργασία με την ομάδα του Ενστοουν, απάντησε: «Ισως, αλλά δεν γνωρίζω ακόμη».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις