Formula 1: Κρίσιμη συνάντηση της FOTA

Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2011 13:01
UPD:13:03

Ο Κρίστιαν Χόρνερ κρίνει ότι θα πρέπει να παρθεί μαι απόφαση για τη Συμφωνία Περιορισμού Δαπανών.

A- A A+

Γι' αυτό το κρίσιμο θέμα θα γίνει σήμερα στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας συνάντηση όλων των εκπροσώπων των ομάδων όπου αναμένεται να συζητηθεί και να αποφασισθεί το πεδίο και η εφαρμογή της Συμφωνίας.

Ηδη, έχουν προκύψει σημαντικές διαφωνίες μέσα στους κόλπους της FOTA με το μέλλον της Ενωσης να βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο αν δεν παρθεί μια τελική απόφαση.

Ο Κρίστιαν Χόρνερ που είναι μέλος της επιτροπής, η οποία ασχολείται με τη συγκεκριμένη συμφωνία, θεωρεί ότι θα μπορούσε να επιτευχθεί κάποια πρόοδος, ελπίζοντας ότι οι επικεφαλής των ομάδων θα προσέλθουν στη συνάντηση με τη σωστή διάθεση.

«Θεωρώ ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να είναι ανοιχτόμυαλοι. Είναι σημαντικό μια απόφαση για τη Συμφωνία Περιορισμού Δαπανών να παρθεί. Είναι ένα θέμα που είναι σημαντικό να λυθεί άμεσα, εάν η FOTA θέλει να έχει τη ευκαιρία να πετύχει σε τομείς που θα πρέπει να εστιάσει», δήλωσε στο Autosport ο επικεφαλής της Red Bull, δίχως, όμως να διευκρινίσει αν θεωρεί ότι θα υπάρξει σήμερα κάποια πρόοδος.

Επειδή το ζήτημα της συμφωνίας έχει διχάσει τους εκπροσώπους των ομάδων, δημιουργώντας ρήγμα στην Ενωση, ο επικεφαλής της Mercedes GP, Ρος Μπράουν, θεωρεί ότι το συγκεκριμένο θέμα δε θα πρέπει να ψηφιστεί από τη FOTA.

«Νομίζω ότι εξαρτάται από το αν αναζητούμε να διαχωρίσουμε την Συμφωνία από τη FOTA, το οποίο είναι κάτι που στηρίζω.

Η FOTA δεν θα πρέπει να μπλέκεται σε τομείς ανταγωνιστικής διαφοροποίησης των ομάδων- αν και μπορούμε να υποστηρίξουμε ότι όλα σχετίζονται με αυτό-, αλλά είναι ένα πολύ ευαίσθητο σημείο.

Πιστεύω ότι οι ομάδες θα πρέπει να διαχωρίσουν τη Συμφωνία από τις πρωτοβουλίες και το αντικείμενο της FOTA, διότι η Ενωση έχει σημαντικό ρόλο να διαδραματίσει σε θέματα προώθησης του αθλήματος, παίρνοντας πρωτοβουλίες να το βελτιώσει, τους αγώνες και μερικά από τα θέματα που αντιμετωπίζουμε αυτή τη στιγμή.

Πιστεύω ότι η FOTA μπορεί να παίξει ρόλο σε αυτούς τους τομείς, ειδικά τώρα που έρχονται οι εμπορικές διαπραγματεύσεις. Και αυτό που δεν θέλουμε είναι διαφωνίες για τη Συμφωνία ή οτιδήποτε είναι εριστικό αυτή τη στιγμή, προκαλώντας έτσι ζημιές στη λειτουργία της Ενωσης. Νομίζω ότι η Συμφωνία κατευθύνεται προς τη σωστή κατεύθυνση και θα βρούμε μερικές λύσεις».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις