Formula 1: Θα επιστρέψει πιο δυνατός το 2012 ο Γουέμπερ

Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2011 20:50

A- A A+

Ο Αυστραλός πιλότος της Red Bull που είχε να γευτεί τη νίκη από πέρυσι στο GP της Ουγγαρίας, ολοκλήρωσε την χρονιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Μια χρονιά που ήταν αρκετά δύσκολη για αυτόν καθώς βρέθηκε στην σκιά του Σεμπάστιαν Φέτελ. Ο νεαρός Γερμανός υπερίσχυσε φέτος με 11 νίκες, 15 πολ ποζίσιον σε 19 αγώνες και δεύτερο συνεχόμενο παγκόσμιο τίτλο.

Μετά τη νίκη του στην Βραζιλία ο Γουέμπερ δήλωσε ότι θα χρησιμοποιήσει αυτό το θετικό αποτέλεσμα για να ενισχύσει την εμπιστοσύνη στον εαυτό του και να επιστρέψει πιο δυνατός του χρόνου.

«Νομίζω ότι θα έχω πιο δυνατή χρονιά από ό,τι φέτος. Ξεκίνησα φτωχά για διάφορους λόγους, αλλά θα κοιτάξουμε σε όλους τους τομείς για να φτάσουμε στο υψηλότερο επίπεδο. Όταν ο πήχης είναι στο υψηλότερο επίπεδο, δε θα μείνω να κοιτάω μόνο τον Σεμπάστιαν. Θα υπάρχουν ο Τζένσον, ο Φερνάντο, οι οδηγοί που βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο.

Ηταν ένα καλό τονωτικό για εμένα αυτός ο αγώνας. Είναι όμορφο να ολοκληρώνει η RB7 με αυτό τον τρόπο. Θα το κρατήσω κατά την διάρκεια του χειμώνα. Είμαστε συνεπείς σε πολλούς τομείς και αυτό είναι δύσκολο για τον ανταγωνισμό. Ανυπομονώ να μάθω πως θα κάνω σερφ μέσα στον χειμώνα, να αποχωρήσω, να γεμίσω τις μπαταρίες μου και να επιστρέψω πιο δυνατός», δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα ο Μαρκ Γουέμπερ.

«Για να είμαι ειλικρινής, ένιωθα πολύ καλά όλο το Σαββατοκύριακο. Ο Σεμπάστιαν είχε πολύ καλή απόδοση χθες, κερδίζοντας την πολ ποζίσιον. Θα ήταν καλό να αγωνιστώ μαζί με τον Σεμπάστιαν σε όλον τον αγώνα, αλλά είχε ένα πρόβλημα. Είναι μια νίκη που θα θυμάμαι διότι είχα πολλές ατυχίες. Ετσι είναι το άθλημα. Είναι μια σημαντική νίκη για εμένα και την ομάδα που τελείωσε με τους περισσότερους βαθμούς.

Απόλαυσα τους τελευταίους γύρους. Ωραίος τόπος να τελειώσεις το πρωτάθλημα. Θέλω να αφιερώσω αυτή τη νίκη σε ένα πολύ καλό μου φίλο και στην οικογένειά του, ο οποίος είναι άρρωστος αυτή τη στιγμή. Αυτή η νίκη είναι για εκείνον», σημείωσε ο Αυστραλός πιλότος που ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα οδηγών τρίτος, με 258 βαθμούς, 12 λιγότερους από τον δεύτερο Μπάτον και έναν περισσότερο από τον τέταρτο Αλόνσο.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις