Formula 1: Επισήμως στη Marussia ο Πικ

Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2011 18:27
A- A A+

Η συμφωνία του νεαρού Γάλλου πιλότου είχε γίνει γνωστή εδώ και περίπου δύο εβδομάδες, όταν είχε λάβει μέρος στις τριήμερες δοκιμές νέων οδηγών στη Γιας Μαρίνα, αμέσως μετά το GP, απλά τώρα επισημοποιήθηκε.

Η απόδοσή του όμως στο Αμπου Ντάμπι δεν ήταν η καλύτερη δυνατή αφού και τις τρεις ημέρες ήταν πιο αργός από τους υπόλοιπους πιλότους τερματίζοντας στις δύο τελευταίες θέσεις.

Ο Πικ αγωνιζόταν τα δύο τελευταία χρόνια στο GP2 όπου φέτος τερμάτισε τέταρτος. Ο Γάλλος θα αποτελέσει το οδηγικό δίδυμο της Virigin, η οποία από του χρόνου ονομάζεται Marussia, μαζί με τον Τίμο Γκλοκ.

Ευτυχισμένος για το νέο βήμα στην αγωνιστική του καριέρα δηλώνει ο νεαρός πιλότος. «Είμαι πολύ χαρούμενος που θα κάνω αυτό το παραπάνω βήμα στη Φόρμουλα 1 με τη Marussia Virigin Racing. Ως οδηγός πάντα νιώθεις έτοιμος για την επόμενη ευκαιρία, αλλά οι δοκιμές στο Αμπου Ντάμπι ήταν δύσκολες. Η ομάδα μου έδωσε μερικές εκπληκτικές ευκαιρίες να μάθω νέα πράγματα ενώ εγώ γνώριζα ότι θα έπρεπε να τους εντυπωσιάσω και να τους δείξω ότι ήμουν έτοιμος να κάνω κάτι καλό. Ημουν ευχαριστημένος με την απόδοσή μου, προφανώς και η ομάδα. Κάναμε μια καλή αρχή, αλλά αυτό είναι μόνο το ξεκίνημα. Γνωρίζω ότι έχω μπροστά μου πολύ σκληρή δουλειά για να ανταποδώσω αυτή την ευκαιρία.

Μου άρεσε η ομάδα πολύ. Συνεργαστήκαμε καλά όλοι μαζί και νιώθω πολύ άνετα. Θέλουν τα πράγματα να γίνονται με τον σωστό τρόπο και διακρίνω ότι υπάρχει μεγάλη αποφασιστικότητα για την επιτυχία, επομένως είναι πολύ σημαντικό για εμένα να συμμετάσχω σε αυτό. Ανυπομονώ να δουλέψω σκληρά σε όλους τους τομείς κατά την διάρκεια του χειμώνα για να εξασφαλίσω ότι θα είμαι έτοιμος για τις δοκιμές και το πρώτο μου αγώνα», δήλωσε ο Πικ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις