Formula 1: Σίγουρος για την επιτυχία ο Ντομενικάλι

Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2011 14:46

A- A A+

Η φετινή χρονιά, άλλωστε δεν και η καλύτερη για την Ιταλική ομάδα που ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα με μία μόλις νίκη και στην τρίτη θέση της γενικής κατάταξης στους κατασκευαστές πίσω από τις Red Bull και McLaren, αντίστοιχα.

Η ομάδα του Μαρανέλο έχει ήδη μεθοδεύσει την ανανέωση του υπάρχοντος προσωπικού της και υπόσχεται ένα πιο επιθετικό σχεδιαστικά μονοθέσιο για την επόμενη χρονιά.

Εδώ και αρκετό καιρό είχε σταματήσει την εξέλιξη της F150 Italia και είχε αποφασίσει να επικεντρωθεί στην εξέλιξη του νέου μονοθέσιου. Μερικά πρώτα δείγματα είδαμε στους τελευταίους αγώνες όπου είχε δοκιμαστεί η νέα εμπρός πτέρυγα χωρίς, όμως ιδιαίτερη επιτυχία, αφού υπήρχαν αρκετά προβλήματα ταλάντωσης.

Ο Στέφανο Ντομενικάλι δηλώνει αισιόδοξος ότι η ομάδα θα κάνει σημαντικά βήματα προόδου και ότι θα είναι σε θέση να παραδώσει στους Φερνάντο Αλόνσο και Φελίπε Μάσα ένα καλύτερο μονοθέσιο (από αυτό της φετινής χρονιάς).

«Είναι αυτό που θέλω και που εύχομαι. Τα στοιχεία όμως βγαίνουν όταν πας στην πίστα. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι έχουμε εστιάσει σε στόχους πολύ επιθετικούς και δουλεύουμε πάνω σε αυτούς. Θα πρέπει να περιμένουμε και να δούμε τι θα κάνουν και οι άλλοι καθώς επίσης που θα βρίσκονται και τα υπόλοιπα μονοθέσια στις κατατακτήριες δοκιμές της Αυστραλίας. Είμαι όμως σίγουρος ότι θα κάνουμε καλή δουλειά», δήλωσε ο αγωνιστικός διευθυντής της Scuderia, τονίζοντας μάλιστα ότι η Ιταλική ομάδα θα πρέπει να βελτιώσει το μονοθέσιο της σε όλους τους τομείς προκειμένου να μπορεί να αντιμετωπίσει την επόμενη χρονιά την δύο φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια Red Bull.

«Γνωρίζουμε ότι χρειάζεται να βελτιώσουμε το μονοθέσιο σε όλους τους τομείς, διαφορετικά δε μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Σίγουρα, το σημαντικότερο είναι η αεροδυναμική και λόγω των κανονισμών, αποτελεί την κύρια αιτία που προσδοκούσαμε την εξέλιξη του νέου μονοθέσιου.

Θα προσπαθήσουμε να έχουμε περισσότερο χρόνο στην αεροδυναμική σήραγγα, θα προσπαθήσουμε επίσης να δουλέψουμε όσο πιο πολύ μπορούμε στη νέα διαδικασία, όπου στηρίζεσαι περισσότερο πάνω στα στοιχεία που αναλύεις. Σκληρή δουλειά, κάτω το κεφάλι και ανυπομονούμε να έρθει η επόμενη χρονιά».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις