Formula 1: Πήρε κι άλλη διορία το Οστιν

Πέμπτη, 01 Δεκεμβρίου 2011 15:02
UPD:15:48

Μία εβδομάδα θα περιμένει ο Εκλεστοουν.

A- A A+

Χθες προέκυψε νέα εξέλιξη στο θέμα με τον Μπέρνι Εκλεστοουν να δίνει στους διοργανωτές του Αμερικανικού αγώνα μια εβδομάδα διορία ώστε να δεχθούν τους όρους της συμφωνίας και να διεξαχθεί έτσι το GP το 2012, όπως αρχικά είχε οριστεί.

Η 30ή Νοεμβρίου ήταν η καταληκτική ημερομηνία στην οποία οι διοργανωτές θα έπρεπε να είχαν υπογράψει το συμβόλαιο που τους είχε στείλει ο διαχειριστής εμπορικών δικαιωμάτων της Formula 1. Ωστόσο αποφασίστηκε να δοθεί μία ακόμη προθεσμία προκειμένου να βρεθεί λύση στο θέμα της πίστας και να διοργανωθεί ο αγώνας κανονικά του χρόνου.

«Η προθεσμία δεν τηρήθηκε, επομένως προσπαθούμε ακόμη να βρούμε λύση. Θα πρέπει να βρουν χρήματα και έναν στυλό… όσο το δυνατόν συντομότερα. Τα γνωρίζουν όλα αυτά. Οι προθεσμίες είναι κάτι το άσχημο διότι όλοι οι άνθρωποι πάντα περιμένουν μέχρι το τέλος της προθεσμίας, αλλά αν όλα δεν έχουν υπογραφεί πριν τη συνάντηση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, τότε δε μπορεί να γίνει κάτι», δήλωσε ο Εκλεστοουν στο Associated Press.

Η συνεδρίαση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού έχει οριστεί στις τις 7 Δεκεμβρίου όπου μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν θα είναι και η έγκριση του προγράμματος αγώνων του 2012. Σε περίπτωση που δεν έχει επέλθει συμφωνία μέχρι τότε, τότε θεωρείται σίγουρο ότι το Οστιν δε θα συμπεριλαμβάνεται στο καλεντάρι της επόμενης χρονιάς.

Οι διοργανωτές πάντως του Αμερικανικού GP που έχει προγραμματισθεί να διεξαχθεί στις 18 Νοεμβρίου, ως προτελευταίος αγώνας του πρωταθλήματος, διατείνονται ότι έχουν το κεφάλαιο που απαιτείται για την διεξαγωγή του αγώνα. Υπάρχουν, όμως κάποια σημεία τα οποία αφορούν μερικούς όρους του συμβολαίου όπου υπάρχουν διαφωνίες.

Από την πλευρά του Μπέρνι Εκλεστοουν δηλώνει ότι είναι κρίμα να μην διεξαχθεί ο αγώνας.

«Παλεύουν να ξεκαθαρίζουν τα οικονομικά τους και αυτό είναι το πρόβλημα. Θα ήταν απώλεια για όλους (σ.σ. εάν δε συνέβαινε ο αγώνας). Εκείνοι θέλουν να γίνει ο αγώνας. Εγώ προτιμώ να δω τον αγώνα να γίνεται παρά όχι».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις