Formula 1: Επίσημα ο Μαλντονάτο στη Williams

Παρασκευή, 02 Δεκεμβρίου 2011 23:35
UPD:03/12/2011 02:01

A- A A+

Επιπλέον ο ομάδα του Γκρόουβ ανέθεσε τη θέση του τρίτου, αναπληρωματικού οδηγού στον Βάλτερι Μπότας που εντυπωσίασε στο τριήμερο δοκιμών νέων οδηγών στο Αμπου Ντάμπι.

Αρχικά, ο Μαλντονάτο εθεωρείτο βέβαιο ότι θα παρέμενε στην Williams και το 2012, αλλά η μη αναφορά του στην επίσημη λίστα της FIA που δόθηκε στη δημοσιότητα πριν λίγες ημέρες, άφηνε υπονοούμενα για το αντίθετο. Γεγονός που δικαιολογήθηκε από την έρευνα που έχει ξεκινήσει στην Βενεζουέλα σχετικά τους όρους της συμφωνίας της ομάδας του Γκρόουβ με τον βασικό χορηγό του Μαλντονάτο, την κρατική πετρελαϊκή εταιρεία PDVSA. Μην ξεχνάμε ότι τα χρήματα που αποφέρει ο πιλότος της Βενεζουέλας στην ομάδα από την χορηγία αυτή είναι πολλά.

Η περυσινή χρονιά δεν ήταν θετική για τον 26χρονο πιλότο, ο οποίος συγκέντρωσε μόλις έναν βαθμό στο πρωτάθλημα και αυτόν όταν κατετάγη δέκατος στο GP του Βελγίου.

Ο ίδιος πιστεύει ότι χάρη στη φετινή, πρώτη του επαφή με την Formula 1 έχει εξελιχθεί ως οδηγός. «Είμαι ενθουσιασμένος που θα μπορώ να συνεχίσω με την Williams και δεύτερη χρονιά και θα βάλω τα δυνατά μου να βοηθήσω την ομάδα καθώς πιέζουμε να επιστρέψουμε στις πρώτες θέσεις του γκριντ. Αυτή ήταν μια σκληρή σεζόν για όλη την ομάδα, αλλά προσωπικά μου δόθηκε η ευκαιρία να μάθω και να εξελιχθώ. Είμαι πεπεισμένος ότι θα βήματα που έχουμε κάνει να βελτιώσουμε το πόσο ανταγωνιστικοί είμαστε θα δώσουν καρπούς μέσα στο 2012 και πέρα. Είμαι ενθουσιασμένος που θα συμμετάσχω σε αυτό και επίσης ότι θα αντιπροσωπεύω τους ανθρώπους της Βενεζουέλας στη Formula 1», δήλωσε ο πρώην πρωταθλητής του GP2.

Η αλήθεια είναι ότι η φετινή ήταν μία από τις χειρότερες χρονιές της Williams αφού κατάφερε να συγκεντρώσει μόνο πέντε βαθμούς και ήταν στην ένατη θέση στην γενική κατάταξη των κατασκευαστών. Η Βρετανική ομάδα θέλει επιστρέψει στις νίκες και σε αξιόλογες εμφανίσεις, ξεχνώντας οριστικά το 2011.

Στην ανακοίνωση της συνεργασίας με τον Μαλντονάτο ο σερ Φρανκ Γουίλιαμς εξήρε την ταχύτητα του οδηγού από την Βενεζουέλα, θεωρώντας ότι προσαρμόστηκε καλά στην ομάδα.

«Ο Παστόρ απέδειξε αυτή τη χρονιά ότι όχι μόνο είναι γρήγορος αλλά είναι θέση να διατηρήσει μια συνεχή και δυνατή απόδοση στον αγώνα. Ηταν υπεύθυνος για όλες τις παρουσίες μας στην τρίτη περίοδο των κατατακτήριων δοκιμών και ο αγώνας του στο Μονακό ήταν εκπληκτικός. Επιπλέον, έχει εγκλιματιστεί πολύ καλά στην ομάδα, συνδράμοντας σημαντικά στο εργοστάσιο και στους συνεργάτες μας. Θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο το 2012, καθώς αναδομούμε την ομάδα και προχωράμε εμπρός».

Σε ό,τι αφορά στον Βάλτερι Μπότας, εθεωρείτο ως αντικαταστάτης του Ρούμπενς Μπαρικέλο, ιδίως μετά την επίδοση του στο Αμπου Ντάμπι. Οπως όμως δήλωσε ο σερ Φρανκ Γουίλιαμς, θα ήθελε ο Μπότας να αποκτήσει αρχικά εμπειρίες συμμετέχοντας στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής σε όλη την διάρκεια του επόμενου παγκοσμίου πρωταθλήματος. Παράλληλα, τόνισε ότι η ομάδα του Γκρόουβ θα αναζητά έναν πιο «έμπειρο» πιλότο για την δεύτερη θέση που παραμένει ανοιχτή, με τον Ρούμπενς Μπαρικέλο να θέλει να ξανατρέξει με την Williams και να συμπληρώσει έτσι 20 χρόνια στην Formula 1.

«Εχουμε συγκεκριμένη προσέγγιση στην εξέλιξη νέων οδηγών. Ο Βάλτερι απέδειξε ότι είναι ένας πολύ ικανός, προσγειωμένος νέος με έντονη αποφασιστικότητα. Ως αναπληρωματικός οδηγός, αναμένουμε να συμμετάσχει στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής στα 15 GP της επόμενης χρονιάς, με κατά πάσα πιθανότητα έναν πιο έμπειρο οδηγό να αναλαμβάνει τη θέση που απομένει για τον αγώνα. Θα ανακοινώσουμε την ταυτότητά αυτού του πιλότου σύντομα», δήλωσε το «αφεντικό» της Williams.

O Mπότας μίλησε για την ευκαιρία που του δίνεται από την θέση του αναπληρωματικού οδηγού της ομάδας.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Φρανκ Γουίλιαμς και όλη την ομάδα για την επένδυση που έκαναν όλοι στην Williams για να με βοηθήσουν τα τελευταία δύο χρόνια. Η ευκαιρία τώρα να συνεχίσω αυτή τη μοναδική εξέλιξη με τη θέση του αναπληρωματικού οδηγού θα με βοηθήσει να κερδίσω ουσιαστική εμπειρία ως μέλος της ομάδας το 2012.

Σε αυτή τη θέση θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα ώστε να ετοιμαστεί για ένα πολύ καλό σαββατοκύριακο και αγώνα. Επιπλέον ανυπομονώ να διαδραματίσω κάποιο ρόλο στην ομάδα εκτός πίστας, στις εγκαταστάσεις και με τους συνεργάτες μας».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις