Champions League: Τσέλσι και Ζενίτ στους «16»

Τετάρτη, 07 Δεκεμβρίου 2011 00:04

A- A A+

Οι Λονδρέζοι μετέτρεψαν σε…περίπατο το ντέρμπι με τη Βαλένθια (3-0), ενώ στην Πορτογαλία η Ζενίτ πήρε «χρυσό» 0-0 από την Πόρτο, στον 7ο όμιλο, όπου την πρώτη θέση πανηγύρισε ο ΑΠΟΕΛ παρά την ήττα του από τη Σαχτάρ Ντόνετσκ (0-2).

Η Τσέλσι χρειάστηκε την τελευταία αγωνιστική για να πάρει το εισιτήριο- και την πρώτη θέση στον 5ο όμιλο-για τη συνέχεια της διοργάνωσης. Με δύο γρήγορα γκολ από τους Ντρογκμπά και Ραμίρες η ομάδα του Βίλας Μπόας προηγήθηκε 2-0 της Βαλένθια, πέτυχε άλλο ένα στο δεύτερο μέρος πάλι με τον Ντρογκμπά και με το τελικό 3-0 πέρασε πανηγυρικά στην επόμενη φάση (οι «νυχτερίδες» θα παίξουν στο Europa League). Το δεύτερο εισιτήριο πήρε η Μπάγερ Λεβερκούζεν, παρά τη γκέλα στο Βέλγιο από την αδιάφορη Γκενκ (1-1).

Με εντός έδρας ήττα έκλεισε την εξαιρετική του πορεία στην φάση των ομίλων (7ος) ο ΑΠΟΕΛ. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχασε 2-0 στο ΓΣΠ από την αδιάφορη Σαχτάρ Ντόνετσκ, αλλά παρά την ήττα τερμάτισε πρώτη με δεύτερη τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης που απέσπασε «λευκή» ισοπαλία στο «Ντραγκάο» από την Πόρτο. Οι «δράκοι» θα περιοριστούν στο Europa League, αν και είχαν την ευκαιρία στην έδρα τους να περάσουν.

Ο 8ος όμιλος δεν είχε κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον. Η Μπαρτσελόνα…στο ρελαντί κι έχοντας εξασφαλίσει την πρωτιά ενόψει και του “clasico” με τη Ρεάλ Μαδρίτης (Σάββατο) επικράτησε 4-0 της ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ με τα τέρματα των Σέρχι Ρομπέρτο, Μοντόγια και Πέδρο (2 γκολ). Η δεύτερη του ομίλου, Μίλαν, αναδείχθηκε ισόπαλη στην Τσεχία 2-2 με την Βικτόρια Πλζεν (συνεχίζει στο Europa League), αν και προηγήθηκε με 2-0 χάρη στα τέρματα των Πάτο και Ρομπίνιο. Στο 89΄ ο Μπιστρόν και στις καθυστερήσεις ο Ντούρις διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις