Formula 1: Στην Caterham o Ιλεϊ

Πέμπτη, 08 Δεκεμβρίου 2011 16:24

A- A A+

H Μαλαισιανή εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα επίσημα τη συμφωνία της με το πρώην στέλεχος της McLaren Mercedes, ο οποίος θα ενταχθεί στο δυναμικό της από τον Ιούνιο του 2012. Ο Ιλεϊ θα αναλάβει τα χρέη του διευθυντή Απόδοσης και θα ηγείται της αεροδυναμικής στην ομάδα του Νόρφολκ.

Στην Caterham, θα συναντήσει έναν παλιό του γνώριμο, τον Μάικ Γκασκόιν με τον οποίο είχαν ξανά συνεργαστεί στο παρελθόν αρχικά στη Jordan και αργότερα στη Renault. O Ιλεϊ πριν αποφασίσει να δεχθεί την πρόταση της Caterham για να ενταχθεί στο έμψυχο δυναμικό της, εργαζόταν μέχρι τα μέσα της χρονιάς στη McLaren Mercedes ως υπεύθυνος Αεροδυναμικής. Στην ομάδα του Γουόκινγκ είχε μεταβεί τον Ιανουάριο του 2010 μετά την απόλυσή του από την Ferrari λόγω της αποτυχημένης F60 που έτρεχε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2009.

Με την προσθήκη του κορυφαίου αεροδυναμιστή, η Caterham και το «αφεντικό» της, Τόνι Φερνάντες ευελπιστούν σε μία καλύτερη θέση από την δέκατη που κέρδισαν φέτος, αλλά και στην κατάκτηση των πρώτων βαθμών.

«Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι γιατί ο Τζον δέχθηκε την πρόκληση που του προσφέραμε, να μας βοηθήσει να ανέβουμε επίπεδο εντός και εκτός πίστας σε έναν από τους τομείς-κλειδιά της Formula 1. Πραγματικά είναι ένα σημάδι της εξέλιξης και ανάπτυξης μας ως σοβαρού διεκδικητή σε μακροπρόθεσμες επιτυχίες, το γεγονός ότι μπορέσαμε να τραβήξουμε την προσοχή κάποιου με το βεληνεκές του Τζον. Ολοι είμαστε ενθουσιασμένοι για τη συνεισφορά του στη μελλοντική μας επιτυχία από τη στιγμή που θα ξεκινήσει να εργάζεται στην ομάδα μας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Caterham Ριάντ Ασμάτ.

Ο πρώην εργοδότης του Ιλεϊ, η McLaren Mercedes του εύχεται καλή επιτυχία στην επόμενη του επαγγελματική κίνηση. «Ο Τζον συνείσφερε σημαντικά στην αεροδυναμική ικανότητα της Vodafone McLaren Mercedes, αλλά πήρε την απόφαση να δεχθεί την προσφορά της Caterhman για το 2012 και μετά. Απολαύσαμε τη συνεργασία μαζί του και του ευχόμαστε τα καλύτερα για το μέλλον», δήλωσε ο Μάρτιν Γουίτμαρς, τεχνικός διευθυντής της McLaren Mercedes.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις