Formula 1: Στη Renault ο Γκροσεάν

Παρασκευή, 09 Δεκεμβρίου 2011 11:01

A- A A+

Αυτό σημαίνει ότι η ομάδα θα διατηρήσει την πετρελαϊκή εταιρεία Total ως χορηγό της, καθώς είναι ο βασικός σπόνσορας του Γάλλου πιλότου.

Μετά από έντονη φημολογία που είχε διαρκέσει τις τελευταίες δύο εβδομάδες για το ποιος θα είναι ο δεύτερος πιλότος της ομάδας του Ενστοουν, αποφασίστηκε να δοθεί μία ευκαιρία στον Γάλλο πιλότο. Ο Γκροσεάν θα αντικαταστήσει τον Βιτάλι Πετρόφ στο κόκπιτ της επόμενης Renault.

O Ρώσος οδηγός πλήρωσε στην ουσία το ξέσπασμα του απέναντι στην ομάδα στον προτελευταίο αγώνα της χρονιάς. Το γεγονός αυτό φαίνεται ότι ενόχλησε αρκετά τους ιθύνοντες της Renault, παρόλο που ο Ερίκ Μπουγιέ είχε σπεύσει τότε μετά τη συγγνώμη του ρώσου να λήξει άρον-άρον το θέμα.

Αν και μετά την ανακοίνωση του Ραικόνεν, η Renault είχε δώσει τελεσίγραφο 10 ημερών (που έληγε αύριο) στον Πετρόφ να αποφασίσει τι θέλει να κάνει, ήρθε νωρίτερα και ανακοίνωσε τον Ρομάν Γκροσεάν.

Ο Γάλλος πρώην πρωταθλητής GP2 δηλώνει ενθουσιασμένος μα την απόφαση αυτή. «Είμαι κατενθουσιασμένος που θα είμαι ένας από τους οδηγούς της ομάδας για το 2012. Υπάρχει ένα ειρωνικό χαμόγελο στο πρόσωπό μου με την προοπτική ότι θα βρεθώ σε ένα από τα μονοθέσια της επόμενης χρονιάς και νιώθω προνομιούχος που μου δόθηκε αυτή η ευκαιρία.

Το να τρέχεις δίπλα σε έναν παγκόσμιο πρωταθλητή, σε κάποιον που είναι πεινασμένος και επιστρέφει στην Formula 1 θα είναι μια φανταστική εμπειρία και είμαι σίγουρος ότι αυτό θα βοηθήσει να ανέβει επίπεδο και η δική μου απόδοση. Νιώθω ότι η επιτυχημένη χρονιά στο GP2 με βοήθησε να ωριμάσω και είμαι πιο ολοκληρωμένος σαν οδηγός από την τελευταία που συμμετείχα στο άθλημα.

Η επιστροφή στο Ενστοουν ως οδηγού αγώνων με κάνει να νιώθω σαν το σπίτι μου. Δεν θα απογοητεύσω κανέναν και θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους με τους οποίους αυτή η επιστροφή στη Formula 1 δεν θα ήταν εφικτή. Η Total που με στηρίζει από το 2006 και η Gravity Sport Management είναι οι πρώτες στη λίστα», δήλωσε μετά την ανακοίνωση της Renault, Ο Ρομάν Γκροσεάν.

Ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Τζέραρντ Λόπεζ αναφέρθηκε στη νέα πορεία της Renault. «Μόνο την προηγούμενη εβδομάδα επανέλαβε ότι η ομάδα βρίσκεται στην αρχή ενός νέου κύκλου. Η ανακοίνωση του Ρομάν ως οδηγού δίπλα στον Κίμι είναι πολύ καλά νέα και θα μας βοηθήσει να επιτύχουμε τους στόχους μας που είναι να επιστρέψουμε στην κορυφή. Οι ανακοινώσεις που κάναμε σήμερα και την προηγούμενη εβδομάδα είναι συναρπαστικές για την ομάδα μας και γίνεται πολύς θόρυβος γύρω από εμάς αυτή τη στιγμή».

«Εντυπωσιαστήκαμε όταν οδήγησε για εμάς στις ελεύθερες δοκιμές στο Αμπου Ντάμπι και στην Βραζιλία. Είμασταν σίγουροι ότι αν τον προβιβάζαμε σε μια από τις θέσεις των οδηγών θα μας βοηθούσε στην διαδικασία ανανέωσης που κάνουμε. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους Βιτάλι Πετρόφ και Μπρούνο Σένα για την συνεισφορά τους στην απόδοση της ομάδας και τους εύχομαι ό,τι καλύτερο για το μέλλον», δήλωσε ο επικεφαλής της Renault, Που πλέον θα ονομάζεται Lotus, Ερίκ Μπουγιέ.

Η αλήθεια είναι ότι με την ανακοίνωση του Γκροσεάν, ο Μπρούνο Σένα που έτρεχε από τη μέση σχεδόν τους πρωταθλήματος, αντικαθιστώντας τον Χάιντφελντ, έμεινε χωρίς ομάδα.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις