Formula 1: Ετοιμος για νέους τίτλους ο Φέτελ

Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2011 13:03
UPD:14:30

A- A A+

Τι κι αν έχει κερδίσει τους δύο τελευταίους παγκόσμιους τίτλους. Τι κι αν η φετινή χρονιά αποδείχθηκε περίπατος για εκείνον. Στόχος του Φέτελ είναι να έχει ένα ακόμη καλύτερο 2012.

Ο 24χρονος Γερμανός πιλότος κυριάρχησε απόλυτα στο φετινό πρωτάθλημα καθώς συγκέντρωσε 392 βαθμούς, 122 περισσότερους από τον δεύτερο Τζένσον Μπάτον. Επιπλέον επικράτησε στα 11 από 19 GP ενώ είναι ο κάτοχος πλέον του ρεκόρ με τις περισσότερες πολ ποζίσιον σε μία χρονιά στη Formula 1 με 15, ξεπερνώντας τον Νάιτζελ Μάνσελ (από το 1992).

Παρά όμως τις επιτυχίες ο Φέτελ είναι αποφασισμένος να αφήσει το 2011 πίσω τους και να εστιάζει την προσοχή του στο επόμενο πρωτάθλημα που έρχεται.

«Hταν μια φανταστική χρονιά. Χρειάζεται χρόνος για να συνειδητοποιήσεις πόσο μοναδική ήταν. Ηταν κάτι το ασυνήθιστο. Ηταν μια χρονιά που πάντα θα αναπολώ και θα είμαι περήφανος για αυτή. Αυτές οι σεζόν δε συμβαίνουν κάθε χρόνο, όμως ήδη έχουμε εστιάσει την προσοχή μας στον επόμενο χρόνο και συνεχίζουμε», δήλωσε ο δύο φορές Παγκόσμιος πρωταθλητής.

Παραδέχθηκε ότι το 2011 η Red Bull δεν αντιμετώπισε προβλήματα αξιοπιστίας, όπως άλλες ομάδες.

«Θα μπορούσατε να πείτε ότι αυτή η χρονιά ήταν πολύ ομαλή – ίσως άψογη διότι δεν αντιμετωπίσαμε προβλήματα αξιοπιστίας, με εξαίρεση ίσως στη Βραζιλία, αλλά ακόμη και τότε μπορέσαμε να τερματίσουμε στη δεύτερη θέση. Πέραν αυτού, τίποτα δεν πήγε λάθος σε ό,τι αφορά στο μονοθέσιο. Οι εγκαταλείψεις που είχαμε ήταν η σύγκρουση του Μαρκ στη Μόντσα και το δικό μου κλατάρισμα του ελαστικού στο Αμπου Ντάμπι. Το μονοθέσιο όμως και ο κινητήρας ήταν εντάξει και αποδείχθηκαν πολύ καλύτερα από ό,τι αναμενόταν».

Ο Φέτελ θεωρεί ότι ανά πάσα στιγμή κάτι μπορεί να πάει στραβά, αλλά στόχος όμως της αυστριακής ομάδας είναι να ετοιμάσει ένα αξιόπιστο μονοθέσιο και να έχει καλύτερη απόδοση από τη φετινή χρονιά.

«Όλα δουλεύουν στο όριο. Πιέζουμε σε όλους τους τομείς και μερικές φορές κάτι μπορεί να χαλάσει. Αυτή τη χρονιά ωστόσο όλα πήγαν μια χαρά. Ο στόχος είναι να το διατηρήσουμε αυτό. Τα μονοθέσια της επόμενης χρονιάς θα είναι ελάχιστα διαφορετικά, όχι επαναστατικά. Οι κανονισμοί έχουν αλλάξει λιγάκι ξανά, επομένως θα πρέπει να τους ακολουθήσουμε. Στην παρούσα φάση πιέζουμε πολύ ώστε να ολοκληρώσουμε το μονοθέσιο. Στη συνέχεια, κατά την έναρξη της νέας χρονιάς θα προσπαθήσουμε να το συναρμολογήσουμε, να το βάλουμε στην πίστα και θα δούμε πως δουλεύει.

Ελπίζουμε ότι θα είναι το αρκετά αξιόπιστο από την αρχή, αλλά το πιο σημαντικό στοιχείο είναι να είναι γρήγορο. Είναι ευκολότερο να κάνεις ένα γρήγορο μονοθέσιο αξιόπιστο, παρά ένα αξιόπιστο γρήγορο», υπογράμμισε ο Σεμπάστιαν Φετελ.

Σε ό,τι αφορά στον εαυτό του δηλώνει ότι δεν έχει κορεσθεί από τις μέχρι στιγμής επιτυχίες του και δεν έχει χάσει το κίνητρο του για περισσότερες νίκες και τίτλους.

«Επαγγελματικά, τα δύο τελευταία χρόνια ήταν πολύ επιτυχημένα, αλλά πρόθεσή μας είναι να κοιτάμε μπροστά. Δεν θεωρώ ότι κάποιος στερείται κινήτρων, επομένως δεν χρειάζεται να αναρωτιόμαστε τι κάνουμε επειδή μέχρι στιγμής έχουμε καταφέρει τόσα πολλά.

Ακόμη κι αν κάποια στιγμή αποσυρθώ, και πάλι θα ξυπνώ το πρωΐ και θα σκέφτομαι ότι η καλύτερη μου ημέρα ακόμα δεν έχει έρθει».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις