Formula 1: Το λάθος του Χάμιλτον

Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2011 14:44

A- A A+

Σε συνέντευξή ου στην εφημερίδα Quardian ο κάτοχος των εμπορικών δικαιωμάτων της Formula 1 ασκεί έντονη κριτική στην εταιρεία XIX Management του Σάιμον Φούλερ, η οποία εκπροσωπεί τον Λιούις Χάμιλτον. Με την συγκεκριμένη εταιρεία συνεργάζονται μεταξύ άλλων οι Ντέιβιντ και Βικτόρια Μπέκαμ, Αντι Μάρεϊ, Τζένιφερ Λόπεζ και Γουίλ Γιανγκ.

Σύμφωνα με τον Εκλεστοουν, η κίνηση αυτή εξέθεσε περισσότερο τον πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή σε καταστάσεις που επηρέασαν αρνητικά την απόδοσή του. Θεωρεί δηλαδή ότι γύρω του υπάρχουν πολλά «λάθος» άτομα που επιδρούν αρνητικά πάνω του. Αντίθετα κρίνει ότι ο Χάμιλτον είχε πολύ καλύτερη απόδοση όταν ο πατέρας του, Αντονι, διαχειριζόταν την δημόσια εικόνα του. Κάτι που ξεκίνησε από την παιδική ηλικία του Λιούις Χάμιλτον μέχρι το 2010, όταν διακόπηκαν οι σχέσεις τους για να αναλάβει στη συνέχεια η εταιρεία XIX Management.

Πέραν της εταιρείας που μανατζάρει τον Χάμιλτον, η άσχημη φετινή του πορεία, η οποία ήταν μία από τις χειρότερες στην καριέρα του, επηρεάστηκε αρκετά και από τα συναισθηματικά προβλήματα που είχε. Αυτό το αναγνωρίζει ο Εκλεστοουν και υπογραμμίζει ότι και αυτό έχει να κάνει με τους ανθρώπους που τον περιτριγυρίζουν.

«Πιστεύω ότι είχε κάποια προσωπικά προβλήματα μέσα στην χρονιά, τα οποία τον επηρέασαν αρκετά. Πολλά από αυτά εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τους ανθρώπους που σε περιτριγυρίζουν και που είναι σε θέση να σε επηρεάσουν.

Θεωρώ ότι έχει γύρω του πολλά άτομα που δεν του κάνουν καλό. Όταν τον φρόντιζε ο πατέρας του, τον βοηθούσε πολύ. Προφανώς αυτό δεν άρεσε στον Λιούις και αυτός ήταν ο λόγος που σταμάτησαν να συνεργάζονται. Νομίζω ότι δεν εκτίμησε πόσο σημαντική βοήθεια ήταν ο πατέρας του.

Πρόκειται για μία καταστροφή. Γνωρίζει ανθρώπους τους οποίους δε θα συναντούσε ποτέ, οι οποίοι ασκούν πάνω του λάθος επιρροή. Είναι σε μια ηλικία και έχει τα χρήματα, όπου μπορεί επηρεασμένος, να κάνει πράγματα τα οποία υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν θα έκανε», υπογράμμισε ο Μπέρνι Εκλεστοουν.

Η αλήθεια είναι ότι η φετινή χρονιά δεν ήταν η καλύτερη για τον Χάμιλτον. Εδειχνε σα να έχει χάσει την αυτοσυγκέντρωσή του μέσα στην πίστα. Δεν είναι τυχαίο ότι κλήθηκε 14 φορές μέσα στην χρονιά από τους αγωνοδίκες ενώ πρωτοσέλιδο έχει η επανειλημμένη «κόντρα» του μέσα στην πίστα με τον Φελίπε Μάσα. Αρνητική επίδραση στην απόδοσή του είχε κατά κύριο λόγο ο πολύκροτος χωρισμός του με την Νικόλ Ζέρζινγκερ και η άσχημη ψυχολογική κατάσταση που περιήλθε, κάτι που παραδέχθηκε και ο ίδιος.

Για την ιστορία τερμάτισε μόλις πέμπτος στην κατάταξη των οδηγών με 227 βαθμούς, έχοντας μόνο δύο νίκες.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις