Formula 1: «Τόπο στα νιάτα» δίνει η Toro Rosso

Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2011 18:57
UPD:19:28

A- A A+

Τελικά ανακοίνωσε ότι την επόμενη χρονιά τα μονοθέσια της θα βρίσκονται στα χέρια των Ντανιέλ Ρικιάρντο και Ζαν Ερίκ Βερνιέ. Δύο νέους και σχετικά άπειρους στη Formula 1 οδηγούς, οι οποίοι συγκαταλέγονταν στους μνηστήρες που έριζαν δύο θέσεις στην Ιταλική ομάδα.

Η απόφαση της Toro Rosso να αντικαταστήσει εξ’ολοκλήρου τους πιλότους της πάρθηκε σε συνεργασία με την «μητρική» Red Bull. Ο Ρικιάρντο άλλωστε φέρει την ευλογίες της Αυστριακής ομάδας η οποία για φέτος τον είχε δώσει δανεικό (σε 11 αγώνες) στην HRT. Μετά το τέλος της φετινής χρονιάς, το όνομά του είχε ακουστεί για αρκετές ομάδες και ήταν γνωστό ότι η Red Bull αναζητούσε μία νέα επαγγελματική στέγη για τον Αυστραλό πιλότο.

Σε ό,τι αφορά στον Βερνιέ, το άστρο έλαμψε στο τριήμερο νέων οδηγών στο Αμπου Ντάμπι, «θαμπώνοντας» με τις επιδόσεις του τους ιθύνοντες της δύο φορές παγκόσμιας πρωταθλήτριας. Μην ξεχνάμε ότι και τρεις ημέρες οδηγούσε την RB7 και ήταν ο ταχύτερος όλων. Μετά το πέρας αυτής της εκδήλωσης ο νεαρός Γάλλος πιλότος είχε θέσει τις βάσεις για την μετάβασή του στην Formula 1. Το θέμα ήταν σε ποια ομάδα με τις πιθανότητες αυτή να είναι η Toro Rosso, να είναι μεγάλες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά από το 2006 που η Ιταλική ομάδα εμπιστεύεται την τύχη της σε ένα εντελώς νέο δίδυμο οδηγών.

Το «αφεντικό» της, Φρανζ Τοστ δήλωσε ευχαριστημένο με την επιλογή των πιλότων.

«Είμαι ευχαριστημένος που μπορέσαμε να φτάσουμε σε μια απόφαση σχετικά νωρίς για τους οδηγούς της επόμενης χρονιάς. Αυτό σημαίνει ότι όλοι θα δώσουμε την αμέριστη προσοχή μας στο 2012, χωρίς περισπασμούς.

Τα τελευταία χρόνια τόσο ο Ντανιέλ όσο και ο Ζαν Ερίκ απέδειξαν την αξία τους και περιμένω ότι θα συνεισφέρουν σημαντικά στην απόδοση της ομάδας την επόμενη χρονιά. Ο Ντανιέλ έχει το πλεονέκτημα διότι συμμετείχε σε μερικά GP φέτος, ενώ ο Ζαν-Ερίκ απέδειξε ότι θα μπορούσε να προσαρμοστεί άμεσα στις απαιτήσεις της οδήγησης στην Formula 1.

Το γεγονός ότι και οι δύο δούλεψαν με την ομάδα και τους μηχανικούς πρόσφατα, μας επιτρέπει να ανεβάσουμε ταχύτητα από την αρχή των χειμερινών δοκιμών στους επόμενους δύο μήνες. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τους Σεμπαστιέν Μπουεμί και Χάιμε Αλγκουερσουάρι για την σκληρή τους δουλειά τα τελευταία τρία χρόνια.

Είχαν μερικές εξαιρετικές επιδόσεις, οι οποίες βοήθησαν την ομάδα να προχωρήσει μπροστά και να εξελιχθεί. Τους ευχόμαστε ό,τι καλύτερο για το μέλλον. Ωστόσο κάποιος θα πρέπει να θυμηθεί ότι όταν η Scuderia Toro Rosso δημιουργήθηκε το 2005, έγινε με την πρόθεση να δώσει ένα πρώτο βήμα στην Formula 1 σε νέους πιλότους μέσω του προγράμματος νέων οδηγών της Red Bull. Για αυτό το λόγο αποτελεί μέρος της κουλτούρας της ομάδας να αλλάζει τους οδηγούς της περιστασιακά ώστε να πετυχαίνει αυτό τον στόχο», τόνισε ο Τοστ σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει την κίνηση της Toro Rosso να επιλέξει δύο άπειρους, σχετικά, στη Formula 1 πιλότους.

Ο Ντανιέλ Ρικιάρντο δήλωσε ενθουσιασμένος με την εξέλιξη αυτή, θεωρώντας ότι είναι μια πολύ σημαντική ευκαιρία για την αγωνιστική του καριέρα.

«Πραγματικά είναι κάτι το πολύ μεγάλο για εμένα, κάτι που ήθελα από τότε που οδηγούσα για την Toro Rosso τα πρωϊνά της Παρασκευής, στο πρώτο μισό της φετινής χρονιάς. Για να είμαι ειλικρινής ακόμη χοροπηδάω από την χαρά μου με τα νέα. Στο δεύτερο μέρος του 2011, έμαθα πολλά από τους ανθρώπους που δούλεψα μαζί, συμμετέχοντας σε έντεκα αγώνες και θα ήθελα να τους ευχαριστήσω για την ευκαιρία που μου έδωσαν. Θέλω να πω ότι η συμμετοχή μου στην Scuderia Toro Rosso ήταν ανέκαθεν ένας από τους μεγάλους μου στόχους, επομένως θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Red Bull που μου δίνει αυτή την φανταστική ευκαιρία. Τώρα ανυπομονώ να πιάσω δουλειά μόλις οι δοκιμές ξεκινήσουν».

Ο έτερος, πλέον πιλότος της Ιταλικής ομάδας για το 2012, Ζαν-Ερίκ Βερνιέ δήλωσε ότι η συμμετοχή στο τριήμερο δοκιμών νέων οδηγών στο Αμπου Ντάμπι, τον έκανε να νιώθει έτοιμος να κάνει το επόμενο βήμα για τον κόσμο της Formula 1.

«Πρώτα από όλα, πρέπει να ευχαριστήσω την Red Bull για την μέχρι στιγμής υποστήριξή της και για ότι πίστεψε ότι ήμουν έτοιμος να αναλάβω την υπέρτατη πρόκληση οδήγησης στην Formula 1. Τα Χριστούγεννα ήρθαν νωρίτερα για εμένα αυτή τη χρονιά! Εχοντας οδηγήσει για την ομάδα μερικές φορές μέσα στην χρονιά αλλά και στο Αμπου Ντάμπι, αναμφίβολα νιώθω έτοιμος να κάνω το βήμα, ακόμη κι αν γνωρίζω ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ του να δοκιμάζεις και να τρέχεις στον αγώνα. Διασκέδασα πολύ όταν δούλεψα με τους ανθρώπους της Toro Rosso μέσα στην χρονιά και ανυπομονώ να γίνω πραγματικό μέλος της ομάδας. Το να βρίσκομαι στο γκριντ, στην Μελβούρνη, τον προσεχή Μάρτιο δεν θα έρθει πολύ σύντομα».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις