Formula 1: Εκπληκτος ο Αλγκουερσουάρι

Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2011 12:36

A- A A+

Ετσι, ο Ισπανός πιλότος κινδυνεύει να μείνει χωρίς ομάδα καθώς οι περισσότερες θέσεις οδηγών έχουν πλέον κλείσει.

Η Toro Rosso αποφάσισε χθες να ανανεώσει πλήρως το οδηγικό της δίδυμο δίνοντας βήμα σε δύο σχετικά άπειρα πρόσωπα στη Formula 1, τους Ντανιέλ Ρικιάρντο και Ζαν-Ερίκ Βερνιέ, αντίστοιχα. Η εξέλιξη αυτή έδειξε στην ουσία την πόρτα της εξόδου στους φετινούς πιλότους της ομάδας, Χάιμε Αλγκουερσουάρι και Σεμμπαστιέν Μπουεμί, αντίστοιχα.

Ο πρώτος παραδέχθηκε ότι αυτό το σενάριο δεν ήταν το περίμενε καθόλου αφού όπως είπε μία εβδομάδα νωρίτερα είχε τις διαβεβαιώσεις ότι η ομάδα είχε σχέδια για εκείνον στο μέλλον.

«Είμαι πολύ έκπληκτος με την απόφαση. Μόλις μια εβδομάδα νωρίτερα, μετά τη νίκη στο Challenge of the Stars, μίλησα με τους Χέλμουτ Μάρκο και Φρανζ Τοστ, όπου και οι δύο μου είπαν για τα σχέδια που είχαν για εμένα το 2012.

Μίλησαν με ενθουσιασμό και έδειξαν μεγάλη εμπιστοσύνη ενώ παράλληλα μου ζήτησαν να βρίσκομαι στη Μαδρίτη, τη Δευτέρα για μια σημαντική εκδήλωση, όπου με ανάγκασαν να επιμείνω σε σχέδια εκτός Formula 1 για το 2012», δήλωσε ο 0 21χρονος Ισπανός.

Ακόμη κι αν βρίσκεται την όλη κατάσταση ακατανόητη, υπογράμμισε ότι δεν κρίνει την απόφαση της ομάδας της Φαένζα λόγω του τρόπου που κι εκείνος είχε συμμετάσχει στην Formula 1. Μην ξεχνάμε ότι ο Αλγκοουερσουάρι αντικατέστησε τον Σεμπαστιέν Μπουρντέ στα μέσα του 2009, παίρνοντας το «βάπτισμα του πυρός» στον χώρο, αφού δεν είχε ξαναοδηγήσει μέχρι τότε μονοθέσιο της Formula 1 στο παρελθόν.

«Δεν πρόκειται να κρίνω την απόφαση, επειδή εάν θεωρώ ότι ήταν τρελό ότι με έβαλαν να κάνω την πρώτη μου εμφάνιση το 2009 στα 19 και χωρίς να έχω διανύσει ούτε ένα χιλιόμετρο με μονοθέσιο της Formula 1 πριν, τα σημερινά νέα είναι ακόμη πιο ακατανόητα στην καλύτερη στιγμή της αγωνιστικής μου καριέρας.

Δεν θέλω να κρίνω τους λόγους της απόφασης, γιατί η Red Bull μου έδωσε τα πάντα από τότε που ήμουν 15, μεγάλωσα μαζί τους και έγινα ένας ολοκληρωμένος οδηγός της Formula 1 στην ηλικία των 21 ετών.

Δεν είμαι θύμα διότι για επτά χρόνια διασκέδασα το προνόμιο αυτό εξαιτίας τους. Δεν υπάρχει κάτι το δραματικό, διότι έχω πολλά σχέδια για το παρόν και το μέλλον. Η έκπληξη κράτησε για μια-δυο ώρες. Εχω όμως μιλήσει με την οικογένεια μου και συνειδητοποίησα ότι η ζωή είναι γεμάτη ευκαιρίες και προκλήσεις», υπογράμμισε ο Αλγκουερσουάρι.

Να θυμίσουμε ότι ο νεαρός Ισπανός πιλότος φέτος τερμάτισε 14ος, μία θέση πιο πάνω από τον teammate του, Σεμπαστιέν Μπουεμί, συγκεντρώνοντας 26 βαθμούς.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις