Formula 1: Aρχές Φεβρουαρίου η νέα Ferrari

Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2011 13:04
UPD:16/12/2011 18:38

A- A A+

Ειδικότερα ανέφερε ότι αναμένεται να αποκαλύψει την αντικαταστάτρια της F150 italia μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου για να είναι έτοιμη να συμμετάσχει στις δοκιμές των ομάδων που θα ακολουθήσουν μερικές ημέρες αργότερα (7-9/2/2012).

Όπως ανέφερε στο Autospirnt, ο επικεφαλής του τμήματος ΜΜΕ Λούκα Κολατζάνι, το νέο μονοθέσιο θα διαφέρει σημαντικά από την προκάτοχό του καθώς στόχος της ομάδας του Μαρανέλο είναι να επιστρέψει στις νίκες, μετά το δύσκολο κατά γενική ομολογία, 2011.

«Προς το παρόν δεν είναι σημαντικό να πούμε σε ποια σημεία το νέο μονοθέσιο θα είναι ριζοσπαστικό. Σίγουρο θα είναι κάτι το διαφορετικό σε σχέση με το παρελθόν, ένα διαφορετικό πρόγραμμα, διότι έχει ως στόχο τη νίκη και σηματοδοτεί μια αλλαγή στη νοοτροπία από όλη την ομάδα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ferrari.

Η φετινή χρονιά δεν ήταν η καλύτερη δυνατή για την Scuderia που γεύτηκε την χαρά της νίκης μόνο μία φορά, όταν στο Σίλβερστοουν ο Φερνάντο Αλόνσο ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου. Παρά τις προσπάθειες που έγιναν μέχρι τη μέση της σεζόν πάνω στην F150 Italia, η Scuderia έδειχνε ότι δεν ήταν σε θέση να ανταγωνιστεί τόσο τη φετινή παγκόσμια πρωταθλήτρια Red Bull όσο και τη McLaren.

Ετσι, μετά το καλοκαίρι αποφασίστηκε η ομάδα να σταματήσει την εξέλιξη του υπάρχοντος μονοθέσιου να εστιάσει την προσοχή της στο σχεδιασμό και κατασκευή του νέου ώστε να είναι επιστρέψει και πάλι στις νίκες και στις πρώτες θέσεις του γκριντ.

Για την ιστορία φέτος η Ferrari κατάφερε να τερματίσει στην τρίτη θέση στην κατάταξη των κατασκευαστών συγκεντρώνοντας 375 βαθμούς με τη δεύτερη McLaren να απέχει 122 (497) και την πρωταθλήτρια Red Bull 275 βαθμούς (650).

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις