Formula 1: Νέος αγωνιστικός διευθυντής στην HRT

Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2011 13:15
UPD:14:39

A- A A+

Ο Ισπανός πρώην οδηγός της Formula 1 είναι αντικαταστάτης του Κόλιν Κόλες, ο οποίος από χθες αποτελεί παρελθόν για την ισπανική ομάδα.

Η επιλογή του Πέρεθ-Σάλα, όπως αναφέρει ανακοίνωση της HRT, σηματοδοτεί το κλείσιμο ενός κεφαλαίου για την ομάδα και την έναρξη ενός νέου. Ο 52χρονος, ο οποίος στο παρελθόν είχε αγωνιστεί δύο χρόνια (1988-1989) στη Minardi, είχε αναλάβει από το καλοκαίρι, χρέη συμβούλου στους νέους ιδιοκτήτες της ομάδας, τo επενδυτικό γκρουπ, Thesan Capital.

Η έναρξη ενός κεφαλαίου που αναφέρει στην ανακοίνωσή της η HRT, αφορά στην προσπάθεια της ομάδας να παρουσιαστεί ως ισπανική δύναμη στη Formula 1. Μία προοπτική που ενισχύεται από τη μεταφορά της έδρας της από την Γερμανία , στην Ισπανία και πιο συγκεκριμένα την Βαλένθια, αλλά και τη συμφωνία με τον βετεράνο πλέον Πέντρο ντε Λα Ρόσα, ως έναν από τους δύο πιλότους της για το 2012.

Τώρα ήρθε η σειρά του επίσης Ισπανού Πέρεθ-Σάλα να αναλάβει τα ηνία της ομάδας που ελπίζει φέτος να κερδίσει τους πρώτους της βαθμούς στη Formula 1.

O νέος αγωνιστικός διευθυντής που η μεγαλύτερη του επιτυχία ως οδηγού ήταν η έκτη θέση το 1989 στο GP της Βρετανίας, δήλωσε ότι η ομάδα θα πρέπει να έχει υπομονή και ότι οι επιτυχίες δεν έρχονται σε σύντομο χρονικό διάστημα.

«Αυτός ο τίτλος είναι τιμή και μαζί μεγάλη ευθύνη. Εγινα μέλος της ομάδας ως σύμβουλος στους νέους ιδιοκτήτες για να συνεισφέρω με την εμπειρία μου με κάθε δυνατό τρόπο. Επρεπε να εδραιώσουμε μια βάση όπου θα αναπτυσσόμαστε αργά και τώρα βλέπουμε τις πρώτες ανταμοιβές αυτή της δουλειάς. Δεν πρέπει όμως να χάσουμε την προοπτική μας και να γνωρίζουμε ότι αναλαμβάνοντας νέες ευθύνες όπως τον σχεδιασμό ενός μονοθέσιου ή τη μεταφορά της έδρας στην Ισπανία, είναι τεράστιο ρίσκο και ότι έχουμε να κάνουμε ακόμη πολύ προσπάθεια. Πρέπει να κάνουμε υπομονή και να έχουμε υπόψη μας ότι δε μπορούμε να περιμένουμε ότι θα καταφέρουμε μεγάλες επιτυχίες σε σύντομο χρονικό διάστημα. Μπορούμε όμως να πάμε την ομάδα μπροστά έτσι ώστε όλοι να νιώθουμε υπερήφανοι. Το απλό γεγονός ότι η Ισπανία έχει μία ομάδα στην κορυφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι ένα πολύ μεγάλο κατόρθωμα, είμαστε και μέλη του G12. Και αυτό, πέραν του ότι αποτελεί τιμή, σημαίνει ακόμη μεγαλύτερη εξέλιξη στη δομή και ο,τιδήποτε το περικλείει», δήλωσε ο 52χρονος πρώην οδηγός της Formula 1.

O διευθύνων σύμβουλος της HRT, Σαούλ Ρουίζ ντε Μάρκος έκανε αναφορά στους στόχους της ομάδας και την άψογη μέχρι στιγμής συνεργασία με τον Πέρεθ-Σάλα.

«Από τη στιγμή που αναλάβαμε τον έλεγχο της ομάδας, τον περασμένο Ιούλιο, το πρώτο πράγμα που κάναμε ήταν να μελετήσουμε και να εκτιμήσουμε το που είμαστε, κάτι μου μας έκανε να θέσουμε κάποιους στόχους και να ορίσουμε μια στρατηγική.

Εχουμε δουλέψει ασταμάτητα πάνω σε αυτό τους τελευταίους μήνες. Ανέκαθεν ξεκαθαρίσαμε ότι προτεραιότητές μας ήταν το μονοθέσιο, η έδρα και οι πιλότοι μας. Το μονοθέσιο εξελίσσεται και ο Πέντρο είναι ένα πολύτιμο κεφάλαιο για την ομάδα. Επίσης θέλαμε πάντα να φέρουμε την ομάδα στην Ισπανία και να έχουμε όλους να δουλεύουν κάτω από μια στέγη. Από τότε που ξεκινήσαμε να δουλεύουμε με τον Λουίζ, η συνεργασία μας ήταν υπέροχη. Τώρα αναλαμβάνει περισσότερο έναν ρόλο-κλειδί στην ομάδα. Η απόφαση ωστόσο ήταν εύκολη λαμβάνοντας υπόψη τις γνώσεις τους και τον τρόπο που δουλεύει. Ηταν η καλύτερη απόφαση που θα μπορούσαμε να πάρουμε. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τους Κόλιν (σ.σ. Κόλες) και Μανφρέντι (σ.σ. Ραβέτο) για την δουλειά και την αφοσίωση τους αυτά τα δύο δύο χρόνια ύπαρξης της ομάδας και να τους ευχηθώ ότι καλύτερο για το μέλλον».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις