Δ. Ρέππας: Μια πολιτική τομών δεν αποδίδει με οριζόντια μέτρα

Συνάντηση με τον Χορστ Ράιχενμπαχ
Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2011 14:52
UPD:19:49

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δ. Ρέππας.

A- A A+

Για τις προωθούμενες αλλαγές στην αναδιοργάνωση του κράτους και την εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας ενημερώθηκε από τον Δ. Ρέππα ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα Χορστ Ράιχενμπαχ, στη συνάντηση που είχαν το πρωί.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης τόνισε ότι μια πολιτική τομών και αλλαγών δεν αποδίδει όταν επιλέγονται οριζόντια μέτρα, όπως π.χ. η εργασιακή εφεδρεία «όπου εκ των πραγμάτων δεν ήταν εφικτή η αξιολόγηση και επιλέχθηκε ένα κριτήριο απολύτως αντικειμενικό, προκειμένου να μην υπάρξουν έστω υποψίες για μεροληψία, που έχει όμως ασυνέπεια, δυσλειτουργίες και ανισότητες».

Από την πλευρά του ο κ. Ράιχενμπαχ δήλωσε ότι αντιλαμβάνεται τις δυσκολίες και συμμερίζεται τους προβληματισμούς, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «βρισκόμαστε σε καλό δρόμο».

Εδειξε επίσης ενδιαφέρον για την πρόταση του υπουργού να υπάρξει μια προγραμματική συμφωνία μεταξύ Ελλάδος και ενός διεθνούς Οργανισμού ή Ινστιτούτου σε συνεργασία με το ΕΚΔΔΑ, ώστε η διοικητική μεταρρύθμιση πέραν της ψήφισης του σχετικού νόμου και της εφαρμογής του να αποτελεί μια διαρκή ανοικτή διαδικασία με παρακολούθηση σε τακτική βάση της εφαρμοζόμενης πολιτικής και της έγκαιρης ανάληψης νομοθετικών και διοικητικών πρωτοβουλιών για τις αναγκαίες βελτιώσεις.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή