Το προφίλ της Ουντινέζε

Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2011 15:18

A- A A+

Ο ΠΑΟΚ, πάντως, είχε αποκλείσει την ιταλική ομάδα το 2000, στο πλαίσιο του δεύτερου γύρου του Κυπέλλου UEFA, όταν ηττήθηκε 1-0 στο Ούντινε, αλλά στην Τούμπα επικράτησε 3-0.

Βελτιωμένη τα δύο τελευταία χρόνια

Με το μεγάλο της αστέρι, Αντόνιο ντι Νατάλε, η Ουντινέζε παρουσιάζει μία ραγδαία βελτίωση την τελευταία διετία. Πέρυσι κατετάγη 4η στη Serie A, παίρνοντας το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League. Με δύο ήττες από την Αρσεναλ (2-1 στο Εμιρέιτς και 1-0 στο Φρίουλι) βγήκε εκτός συνέχειας.

Μετά από 15 αγωνιστικές στο καμπιονάτο μοιράζεται την κορυφή με τη Γιουβέντους (με 30β.) έχοντας 9 νίκες, 3 ισοπαλίες και 2 ήττες (18 γκολ υπέρ και 7 κατά).

Τι έκανε στους ομίλους

Στο 9ο γκρουπ τερμάτισε δεύτερη με δύο νίκες (2-0 την Ατλέτικο και 2-1 τη Ρεν), τρεις ισοπαλίες (1-1 με Σέλτικ εντός κι εκτός και 0-0 με τη Ρεν στη Γαλλία) και μία βαριά ήττα με 4-0 από την Ατλέτικο στο «Βιθέντε Καλντερόν.

Η Ουντινέζε ιδρύθηκε το 1986, έχει έδρα το «Φρίουλι», χωρητικότητας 41.000 θεατών. Δεν έχει κατακτήσει κάποιον σημαντικό τίτλο στην ιστορία της.

Το ρόστερ

Τερματοφύλακες: Χαντάνοβιτς (Σερβία), Παντέλι, Ρόμο.

Αμυντικοί: Ντανίλο (Βραζιλία), Μπάστα (Σερβία), Ντομίτσι, Νέουτον

(Βραζιλία), Μπέλο, Μπενάτια (Μαρόκο), Έκστραντ (Σουηδία), Αρμέρο (Κολομβία), Σμπαρντέλα, Ντεάνα, Κοράντο.

Μέσοι: Ίσλα (Χιλή), Μπαντού (Γκάνα), Ασαμόα (Γκάνα), Αμπντί, Ντουμπαΐ (Ακτή Ελεφαντοστού), Περέιρα (Αργεντινή), Μπέντιν, Πίντσι, Μπατόκιο, Μιλιορίνι, Μπαλντάσιν, Πίσκοπο.

Επιθετικοί: Μπαρέτο (Βραζιλία), Ντι Νατάλε, Φαμπρίνι, Μαρσούρα, Φλόρο Φλόρες, Ντιμίτριο.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις